Thursday, January 12, 2012

Hari ke-44 : Last day berpantang n 1st time bawa Qhaleef berjalan ;))

hari nie hari terakhir aku berpantang...makcik2 husben bgtau, hari terakhir nie laa kene jaga betul2...jgn tersepak atau tersadung pape, klu x kene pantang 2x...makkk aihhhh~ biar betul..!! en husben pun 2-3 hari sebelum nie dok remind banyak kali...so, mak ikut je laa...

hari nie lak ada check up ngan doktor berkaitan family planning...n bw qhaleef skali utk check tekak...sbb die nye tekak mcm ada kahak...yg en husben kononnye nak hantar klinik pagi...sudahnya, amik cuti terus...g klinik petang...tp sbelum tue en hubby tanya, nak g Sungai Petani x..? memandangkan sejak balik kedah nie mane  ada g jalan jauh2...dengan time pantang kene perap kat umah...so, excited laa nk berjalan...

ingatkan g mane...rupanya2 g Tesco jee, mmg en husben saja nk bw berjalan...1st time bawa anak berjalan, mmg kelam kabut dibuatnya...tetiba menangis x berenti...nak nyusu kee..? kat mana ibu nk bg nyusu nie...public kot...alahaiiiii! sudahnye g toilet, mujur kat luar toilet tue ada kerusi...nyusu jap...agak2 dh kenyang, berjalan balik...

sampai kat kedai kasut, en hubby tanya nak kasut x..? pucuk dicita, kasut mendatang...jangan ditanya atau wat2 tanya, kt rembat jeee...bukan senang en hubby nak pelawa nie...huhuhu~


Time nie mintak mak long nurul tolong dukungkan qhaleef, ibu tgh sibuk mencari n mencuba kasut...pic xmo upload cos aku gemokkk lg..!!! ;((


kesian anak ibu berjalan yee...dari sungai petani sampai laa ke rumah, lena...penat sgt laa tue...1st time bawa anak berjalan mmg agak kelam kabut gak laa...menangis2 die...ingatkan ngantuk atau nak susu tp bl bagi xmo...makin kuat die menangis...rupa2nya die sejuk...alahaiiii syg ibu...ibu xtau, xperasan anak ibu pakai baju pendek, lengan pendek...mmg sejuk kat Tesco tue...aku yg lemak tebal nie pun sejuk, apatah lagi anak aku...soriee yee syg, lepas nie ibu akan lebih alert lg...nasib baik xdemam...

Friday, January 6, 2012

ShoutMix tukar ke Cbox

Mulanya aku ingatkan chat box aku dh problem cos dah lame xbukak...then bila aku bukak balik website ShoutMix, hahhaa~ free plan dah xdee yee...no more free2 lagik...


tp mcm xbest lak klu blog aku xde chat box...so, semalam jelajah punya jelajah sampai laa ke blog my sis...ehh2, akak aku nye chat box function lak...bace die punya entry baru laa aku paham...kes kt sama jee...so, aku pun get Cbox dr blog die...jom gosip..!!!


Muhammad Qhaleef Haidar


Untuk pertama kali aku post tentang si jantung hatiku...Muhammad Qhaleef Haidar Bin Hisyamuddin...dah lama nak wat entry tentang si busyuk ibu nie...n banyak gak permintaan kawan2 yang suh update time pregnant ritu...tp pc di ofis teramat slow yg membuatkan aku naik MALAS nak update pape dh...

Now, aku masih berpantang lg di rumah husben kat kedah....hari nie masuk hari ke-39...bermakna anak ibu pun dah berusia 39hari...

Muhammad Qhaleef Haidar bermaksud Yang Terpuji, Khalifah Yang Berani...nama nie aku yang pilih n cari, memandangkan husben dah cop nama anak perempuan die yg cari...n klu ditakdirkan dapat anak perempuan, die nak letak nama anak Qaseh...tue yang aku dok mencari nama anak lelaki yang ada huruf Q jugak...

Pada awalnye, aku nak letak nama Muhammad Qhalees Eiman...tp memandangkan sepupu aku yg bersalin awal sebulan telah meletakkan nama anaknya Mohamad Eiman Khalisy...x kee dekat sgt dah bunyinye...so, aku pun mencari nama lain...sampai laa jumpa nama Haidar...cari huruf H sbb nak samakan dengan abahnya...

Dalam tempoh mengandung, aku xbanyak sgt alahan...cume masalah anemia yg teruk gak laa...setiap kali g check up, buku sentiasa merah jee...n waktu mengandung bdn aku naik 3kali ganda okeh.! gara2 masalah anemia n anak xtarik zat...ibu die lak yg terlebih zatnye...huhuhu~

alhamdulillah, anak ibu pun xbanyak sgt ragam bl dalam perut ibu...cume doktor ckp anak ibu nie kecik jee...tue yg bantai makan xingat tue...skang jenuh laa nak turunkan balik berat nie...

hayyaaaa..!!

Update n Upgrade.!!

Makk aihhhhh..!!

bile dah lame sgt xbukak blog nie mcm2 perubahan dah berlaku...terutamanye pada dashboard blog nie...alahaiiii, terkial2 mak dok belajo nyee...sampai naik tensen jap...tp bl dh paham, dah tau mane functionnye ok gak laa...


Yang ke-2 nye, nape akunye chat box dah x function...bile dok bukak page die, sume dah kene bayor yee...no more free2 okeh...terpaksa laa upgrade yang baru...huuuuuu~

bl dok tgk achived blog, terasa lame aku dah xupdate post n blog nie...makan tahun dah rupenye...mahu x blog aku nie majuk jadinye...last post pun zaman aku baru kawen...skang dah ada anak sorg kot...hayyyaaa.!! banyak nak kene flashback nie...haihhh.!!


Thursday, January 5, 2012

Alhamdulillah~

Alhamdulillah, syukur rasenye...sebabnye.? blog nie akhirnya dapat dibuka semula...hahaha~ bukan laa kene hack atau spam...tp masalah teknikal diri sendiri...

nie laa akibatnye bl dh lame x update blog nie, sampai die pun dh majuk ngan tuannye...

anyway,

"iam back.!!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...