Wednesday, November 19, 2014

"Victoria Sandwich"

Sebelum nie semalaya kita demam dengan "Mangga Asam Boi"...ak pun xterkecuali mencubanya...nak2 ibu mengandung pulak, harus laa tekak nie diutamakan...kuikuikui~

Tapi kali nie di New Feeds FB demam dengan "Victoria Sandwich" nie pulekkkkk~ so, sedap kee idokkk, moh lerr kt try...resepi nie ak kopi pes saje kat fb Resepi Ringkas..




sungguh ak kagum dengan usaha si pembuat n penulis resepi ini...siap bergrafik lagi...gudd3~ klu xpaham2 lagi xtau lerrr...

so, selamat mencuba.!

info : FB Resepi Ringkas


Wednesday, November 12, 2014

Menanti Kehadiran Orang Baru



Alhamdulillah~ sekian lama x mengupdate blog yg semakin berdebu nie...malas nk bg alasan yg sama...sbb alasan yg paling pertamanya ialah bila jari jemari nie semakin malas nak menekan2...otak semakin malas nak memikir2 ayat...padahal xde ape sgt pun kan...tp mmg mood semakin malas berbelog nih...haihhhhhhh~

So, cite yg nak dicoretkan mesti laa kene pd tajuk kannn...alhamdulilah~ kini kandunganku telah masuk 35 minggu...so, xlama lagi qhaleef akan dpt adik...

gurl.? or boy.? bila dah ada anak lelaki nie, for sure kt mengharap bb gurl pulak...tipu laa klu ak ckp xmengharap langsung bb gurl kan...tp mcm mane pun kene berbalik kpd illahi...apa pun jantina bb, ak n suami xkisah...janji sihat n sempurna sifat...cukup laaa~

result scan yg pertama time bb baru 20 minggu...ak buat scan 4D terus sbb kebetulan time tue ak sakit tulang belakang yang teramat sgt...tapi result masih samar2...doktor cakap 'kemungkinan' bb gurl...excitedddd.!! =) hahahaha~ berbunga2 jap hati...tp masih xmo terlalu mengharap...sebab 'kemungkinan' tue blh jadi lain...

result scan kedua time kandungan 28 minggu, wat scan biasa jee...pun doktor ckp 'macam' gurl jee...'macam' hurmmmmm...still xde jawapan pasti...jawapan yg pastinya hanya naluri ak sahaja...xpee laaa, ak xkisahhh mane2 pun...nama ak ready utk gurl n boy...senangggg...

ikutkan due ak bersalin 20/12/2014...pengalaman bersalin qhaleef, lewat seminggu...due sepatutnya 23/11/2011 tp kuar 29/11/2011...xada langsung sebarang signal bb nk kuar...cume masa 27/11/2014 tue qhaleef xbape aktif bergerak...ikut pengiraan time tue xcukup pn pergerakkan 10kali...ak takut, so 28/11/11 maklumkan kat doktor n terus kene refer ke hospital...doktor check, mmg dah over due so nak xnak kene paksa bersalin...so 29/11/11, qhaleef dilahirkan secara pembedahan disebabkan keadaan die dah lemah...so, doktor xnak amik sebarang risiko kematian...

ak harap semoga kelahiran bb kedua nie dipermudahkan segala urusan...n paling ak harap, dapat bersalin normal...insyaALLAH~

Thursday, September 19, 2013

Untuk Sekian Kalinya...

Assalamualaikum...

Setelah berbulan2 lamanya tidak mengupdate sebarang entri...n untuk sekian kalinya inilah 1st entri bagi tahun 2013...ngeeeee~

Alasan-alasannya :

1. Pc yang tersangat slow tahap kura-kura pencen
2. Tak bole nak upload pic krn pc yg teramat slow..update tanpa "pic of the day" tidak bermakna
3. Tuntutan keje yang semakin membebankan
4. Keje kene keluar merata, kadang2 seminggu skali baru masuk opis..tue canner.?
5. Bz mothers n wifey =)
6. Sudah lame x mengupdate, semakin malas nak mengupdate
7. Kesemua di atas.!



skang dh boleh nak mengupdate setelah pc ini diformat, digodek2 dan ditambah kelajuannya..hokey laa sikit dari sebelum nie...den nak wat koje pn penuh dengan kesabaran...peacee~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...