Monday, December 27, 2010

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

Nak join? Klik SINI
Tarikh Tutup: 06 Januari 2011

Syarat-syarat dibawah :

Tajuk Entry : Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

Jadi follower blog ini
"Mama Kembar 3"
"Itsy Bitsy Secrets"

DONE!

Copy & letak gambar banner giveaway ni di entry dan sidebar blog beserta link nya
DONE!

Tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join giveaway ni
& maklumkan pada diorang yer.
DONE!

(1) Puan Atie
(2) Puan Piza
(3) Cik Lin

Tinggalkan url link entry and ID follower di SINI.

Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets ~ sgt menarik.

Dan inilah hadiah-hadiahnya:


Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Kedua:
Island Waters Body Mist + Telekung Travel

Hadiah Ketiga: Telekung Travel

DONE!

LOVE is CINTA

info nie aku copy paste dr ntah sape2 punya website, tp yg aku pasti org tue pun copy dr org lain...adat blogging~ asalnya info nie adalah post dr fb besfrenku...sayu jap bile baca isi kata2 dibawah...n aku percaya, bile org yg betul2 mengalaminya akan menangis membacanya...apabila cinta tidak dihargai~

to my besfren, kuatkan laa ati ko...aku sentiasa mendoakan yang terbaik utk ko...lelaki itu bukan utk ko n aku percaya jodoh ko adalah lebih baik dr die...be strong k...jgn nangis2 dah tau...1day akan ada lelaki yg bg kata2 dibawah nie kpd ko...alwaz luv u...muahhhhhhh~

-------------------------------------------------------------------------------

  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  6. Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’.
  16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  21. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.
  23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.
-------------------------------------------------------------------------------

Wednesday, December 22, 2010

Saya Puan Sue...ayarkkkkk!!!


setelah 1 bulan 2 minggu 3 hari aku bergelar Puan Sue, baru kini aku berkesempatan untuk mengupdate blog tercinta ini...ahaksss~ mula2 dulu bz dgn persiapan...pastu bz dengan majlis persandingan kedua2 belah pihak...kemudian bz dengan en suami pulak...hahaha~

walaubagaimanapun, akan aku mengqada' kesemua cite2 sepanjang persiapan n majlis perkahwinanku ini...setakat mana memory dlm pale aku boleh flashback balik laa yee...hehehe~ baru sebulan jee...apepun, cite yang aku create nie walaupun dh lame ianya xkan basi bg aku...selagi aku ingat, aku akan cite kesemuanya kerana bg aku ianya 1 memori yang aku xnak lupakan sampai bile2...pasti.!!

org lain wat story book dlm photo album jee...hanya gambar semata2...aku punya story book wedding dlm blog lagi...canggih laa sikit...ada jln cite, ada gambar lg...hehehe~ walaupun xtersusun sgt, janji ade laa...sok2 dah tua dah ada anak, leh tunjuk kat dieorg...haha~ *berangan lagi* ;)

Tuesday, December 21, 2010

Persiapan Perkawinanku : Door Gift

untuk doorgift aku just plan nak bg sumthing yang simple n boleh dijadikan kenangan kepada sume...sebelum tue aku dah wat survey kpd beberapa org kawan2 di ofis...gift yang mcm mane menjadi pilihan mereka klu pegi bertandang ke majlis perkahwinan...n kebanyakkan mereka inginkn sumthing yang boleh dijadikan kenangan n boleh diguna pakai...

then, akak ofis aku temankan mencari gift yang sesuai untuk majlis perkahwinanku di Chow Kit...aku xnak cari di Nilai cos harganya sama jee di KL...n ada yg lg mahal...so bg aku sgt2 xberbaloi klu nak ke nilai semata2 untuk mencari gift atau keperluan lain...cukup laa sekali aku pergi dulu ngan en abe n mak teh... Survey Sana Sini [part iii]...n aku dah tau keadaan dan harga barangan disana...bezanya cume pilihan tue banyak laa...

ini adalah nama kedai n tempat gift yg aku beli...kakak ofis yang suggestkan...so, aku nye turn lak syorkan kpd kengkawan...walaupun ruangnya agak sempit n padat tp sgt berbaloi2...di kedai tue kebanyakkan barangan untuk display jee...bila kt kompem nak tempah, baru dieorg akan amik order dr kilang...sebarang cacat cela atau kerosakan, boleh dipulang semula n diganti yg baru...klu beli kat nilai, camno nak pulang tue...



p/s: klu nak ke kedai nie perlu lalu ikut jalan belakang yee...akan melalui balai polis bergerak situ...n akan terjumpe org menjual murtabak sedap...kedai tersebut betul2 didalam kawasan pasar chow kit..


Wednesday, October 27, 2010

Persiapan Perkawinanku : Part ii


semakin nak dekat majlis nie, semakin berdebar2 aku rasa...n semakin risauuu hati nie...risau yang sampai 1tahap fening kepala bagai nak pecah...macam2 nak pikir...yang nie dah settle kee, yang tue, yang sana...haihhhh~

ape lagi yang xsettle nie ekk..??

KEK WEDDING - done!
kek dah order kat Hanim's Cake...alhamdulillah~ rezki kawen murah cos kek adalah tajaan seorang kawan yang xmahu namanye di publishkan...anyway, thankss sesgt kat die... =)

ini hanya gambar semata2 yee...yang pastinya kek sy bukan ising cake cos susah tetamu nak makan nanti...heee~

kek biasa2 jeee...just nak display yg kek sy pun ada cupcake sebegini gak... =)

DOOR GIFT - done!
thanks to wae, nija n suami... cos bertungkus lumus menyiapkan kesemua gift2 tersebut...cayang kowang...muahhhh~ ;p
alhamdulillah...settle suda!

sorang bakal bergelar isteri...n sorang lagi bakal bergelar ibu...yang si sorang lagi tue bakal bergelar gf kepada sum1...hahaha~

semoga sumenye selamat n bahagia selamanya...
aminnnnn~

jom kita bergambar lagi...huhu~

friend forever...luv all...muahhhhh~


Monday, October 25, 2010

~~Teka Teki Dik Rizki~~


Syarat :


Follow blog http://salldann.blogspot.com
dan http://sallcontest.blogspot.com - DONE!
Tajuk n3 ~~~Teka Teki Dik Rizki~~ -
DONE!
Tinggalkan
link- DONE!
Tag seorang prenn baik anda dan pastikan mereka taw. -
DONE!
Jawap soklan dibawah ini. -
DONE!
Letakkan banner ni kat side bar korang. -
DONE!

~~~Teka Teki Dik Rizki~~~klik pic

Benda: Belon
Jumlah: 22 Belon

Tag Fren : Piza

Tarikh tutup pada 04/11/2010 jam 4:11pm.

Tuesday, October 19, 2010

iLham Pakaian Persandinganku~


untuk pakaian wedding, aku sgt suka kan design ini cos amat cocok klu dipakai bersama tudung n veil...begitu ayu, manis, santek~ wahhh!! perasan lebey suda...huhu~

walaupun begitu, ini adalah design impian pakaian persandinganku...kredit to Azika Collection...adakah aku akan dapat merialisasikan impain ku ini...kt tunggu n lihat nanti k...hehehe~

tapikan, hanya si pemakai yang kurus ramping lagi tinggi jee akan nampak cantik seperti gambar nie kan...klu insan2 seperti aku yg semakin mengembang pesat, adakah ianya akan nampak menarik...hurmmm~ nantikan laa...

baju nie pun santek gak...knapa aku memilih n meletakkan pic nie ialah kerana warna baju nie adalah warna tema wedding ku nanti...huuuu~ designnye ok, cantik...tp hati aku berkata, dia lebih berkenan kat design yg atas tue...selera masing2 kan berbeza... ;)

Persiapan Perkawinanku : Part i

waduhhh~ lame sungguh aku tidak membelog...busy sangat...sibuk ngan keje...persiapan...keje...persiapan...gado2 ngan en tunang...manja2 pulak...sudahnye, semakin lupe nak membelog...kui kui~

skang aku tengah sibuk dok membuat pengedaran kad kawen ku...very the simple...but nice for me...xmo pembaziran berlaku, biar berlebihan pada perkara yang sepatutnya...

nie adalah second card - special utk ayah...
thanks gak kat anak buah tercinta, acap...cos tolong lipat2 kad n masukkan dlm sampul...nanti mak lang banje k... ;)
ape kejadah ngan bakul nie...huduh rupe die...huuu~ asalnya ini adalah tikar mengkuang yg telah dipotong2 sehingga laa ianya menjadi bakul seperti nie...xtau laa, knapa beria sgt nak wat mcm nie kan...idea dtg mencurah2...n terlebih rajin, so jadi laa sebegini...tp blm lg siap nie...


haaaa~ ini baru laa rupa bakul yg berasal dr tikar mengkuang..setelah d gobek2 n akhirnya jadi laa sebegini...amacam..???

sgt menjimatkan klu nak dibandingkan membeli bakul yg dh siap sedia dikedai...

1gulung tikar rm 8 = 6 bakul
di kedai 1set bakul rm 40++ = 3 bakul

17/10/2010 - penyerahan duit belanja kahwin...mak teh en tunang beria menghiasnya sebegini...nak letak hiasan2 n coklat supaya nampak lebih menarik...kreatif gak yee...anyway, aku suka sgt...

apepun, thanks alot kat my sis yang banyak membantu cos seperti biasa dia laa yg menjadi chef dirumah ku...huhu~ masakan die mmg sedap...puji ikhlas nie tau kak... ;p

to be continue~

Monday, October 11, 2010

Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen


Nak join? Klik SINI
Tarikh Tutup: 25 Oktober 2010

Syarat-syarat dibawah

Tajuk Entry : Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen

Follow salah satu blog ini
Naufal N Nureen
The Colourfulisland
(follow dua-dua lagi bagus)
DONE!

Buat Entry mengenai Lucky Draw ini dan pastikan banner Lucky Draw ada dalam entry uolls (wajib)
DONE!

Letak Banner Lucky Draw di sidebar uolls (wajib)
link balik ke entry ini
DONE!

Tag 2 orang kawan-kawan untuk join
pastikan kawan-kawan ni tau dia di tag
DONE!

(1) ChiKeDees
(2) Cik Lin


Tinggalkan link entry anda di komen box entry di SINI

Sunday, October 10, 2010

My Photo Calendar

aku suka edit2 gambar...

aku suke create sumthing new...

aku suke wat ape yang aku suke...

=)

Bulan Yang sangat sibuk... ngee~ =(

5 November - Nikah
6 November - Bersanding
20 November - Majlis Pihak Lelaki

Thursday, October 7, 2010

Rintangan Alam Pertunangan Atasi Dengan Bijak

info by : Pengantin

Tempoh bertunang adalah satu tempoh persediaan dari aspek mental, fizikal, dan kewangan sebelum melangkah ke alam perkahwinan. Dalam tempoh ini juga, pelbagai dugaan dan ujian yang datang bakal mengukur kemampuan anda untuk mempertahankan ikatan yang dimeterai, selain membuktikan sejauh mana bukti cinta dan kasih sayang yang diungkapkan sebelum ini.

Antara Masalah/ Situasi Yang Sering Tercetus :

Permintaan mahar yang terlalu tinggi
Masalah paling besar yang ‘digeruni’ ialah isu wang hantaran yang terlalu tinggi. Menyentuh hal ini, ada yang mengakui bahawa masalah untuk memenuhi jumlah yang ditetapkan pihak keluarga perempuan kadang-kala menjadi punca utama perkahwinan tertangguh untuk tempoh masa yang panjang. ‘Mahar’ yang ditetapkan ini sebaik-baiknya tidaklah memberatkan pihak lelaki tetapi jika pihak lelaki sendiri yang ingin memberikan jumlah yang tinggi kepada pihak pengantin perempuan itu dengan penuh rela hati, ini tidaklah menjatuhkan keberkatan si pengantin perempuan itu.

Jalan penyelesaian/ cadangan:
Berdoa agar dilembutkan hati semua pihak yang terlibat kerana Allah yang mampu ‘berbuat dan mengubah apa-apa sahaja terhadap apa jua perkara.’ Tetap sabar dan memperbaik hubungan dengan ibu bapa dan bakal ibu bapa mertua. Berusaha mempertemukan untuk kedua-dua pihak berbincang secara berhikmah.
Mintalah bantuan ahli keluarga yang rapat (mak cik/pak cik) untuk menerangkan perkara yang membelenggu fikiran anda ini jika anda tidak memiliki kekuatan untuk berbuat demikian.

Kewangan
Selain wang hantaran, pihak lelaki sering menjadi ''stres'' akibat terlalu memikirkan masalah kewangan dalam memenuhi impian perkahwinan yang bakal diadakan kelak. Dalam tempoh ini, pelbagai cara diusahakan untuk mendapatkan wang yang secukupnya sehinggakan ada yang mengambil langkah untuk membuat pinjaman peribadi dari bank tanpa memikirkan kesan jangka panjang.

Jalan penyelesaian/ cadangan:
Mengenal pasti bentuk perkahwinan yang anda perlu/ mahukan dan mencapai persetujuan dengan pasangan anda berkenaan dengan perkara seperti pakaian, lokasi, makanan, senarai jemputan, dan sebagainya. Apa-apa kos peruntukan harus disenaraikan terlebih dahulu kerana dikuatiri melebihi bajet. Sekiranya bajet terhad, anda harus memilih yang penting atau mencari jalan untuk menjimatkan belanja tanpa mengorbankan impian. Membuat pelan untuk menjimatkan wang untuk perkahwinan seperti jimat berbelanja dan menyimpan duit dengan membuka akaun untuk tujuan perkahwinan. Elak membuat pinjaman dari bank kerana tidaklah wajar anda meminjam dari bank sehingga menjadi beban pada masa depan. Yang penting, anda harus merancang dan berbelanja dengan bijak untuk mengelakkan kemelut kewangan yang membebankan kehidupan baru untuk tempoh yang panjang sekiranya membuat majlis perkahwinan yang besar-besaran di luar kemampuan anda.

Pergaulan
Pasangan yang sedang dalam tempoh pertunangan akan menghadapi masalah mengawal batas-batas perhubungan antara pasangan. Ramai pasangan bertunang yang salah tanggapan terhadap ikatan pertunangan dengan menganggapnya sebagai lesen ‘p’ yang membolehkan mereka bergaul bebas dengan pasangan. Ingat bahawa bertunang tidak sama dengan berkahwin. Bertunang adalah satu ikatan tetapi ia belum diteguhkan oleh akad yang menghalalkan segala perhubungan antara lelaki dan perempuan.

Jalan penyelesaian/ cadangan:
Jagalah batas-batas dengan tunang sama seperti kita menjaga batas dengan orang lain. Ada sedikit tarikan untuk kita meluahkan perasaan terhadap pasangan, namun kawallah perasaan itu.

Komitmen
Ada atau tidak apa-apa komitmen semasa tempoh pertunangan? Memang ada tetapi amatlah sedikit. Dalam tempoh ini lelaki tidak wajib memberikan nafkah. Wanita pula tidak wajib taat dan minta izin ke mana-mana daripada tunangnya. Lelaki tidak wajib menyediakan rumah dan wanita pula tidak wajib mengemas rumah tersebut untuk tunangnya. Jika putus tunang, tidak ada eddah dan tidak juga perlu untuk pulangkan kembali hadiah-hadiah pertunangan, kecuali mahar untuk perkahwinan yang kadang-kadang diberikan awal. Komitmen yang perlu diberikan adalah wanita perlu setia dan tidak menerima pinangan orang lain kecuali setelah pertunangan itu diputuskan secara rasmi.

Jalan penyelesaian/ cadangan:
Kebenaran yang diberikan oleh syarak kepada orang yang bertunang tidak sama dengan kebenaran kepada orang yang sudah berkahwin. Pemilikan mutlak masih lagi belum berlaku. Maka batas-batasnya sama seperti orang-orang bujang yang lain. Si perempuan pada tunangnya adalah orang asing. Jika si perempuan berjumpa ayah lelaki tersebut dalam tempoh pertunangan, dia masih lagi belum boleh mencium tangan ayahnya sebab ayah lelaki itu pun masih lagi orang asing. Bahkan jika diikutkan, ayah lelaki tersebut boleh berkahwin dengan tunang anaknya itu jika mereka putus tunang.

Tempoh pertunangan terlalu lama
Hakikatnya, tempoh pertunangan yang pendek lebih selamat untuk dilalui. Satu perkara paling penting yang harus diingat, alam pertunangan turut disertai dengan pelbagai dugaan. Biasanya, tempoh pertunangan akan ditetapkan selama enam bulan atau setahun. Walau bagaimanapun ada juga pasangan yang bertunang selama dua hingga empat tahun sebelum akhirnya membuat kata putus untuk berkahwin. Kebanyakan yang berbuat demikian menganggap diri masih belum bersedia untuk terikat dengan komitmen dalam melayari bahtera kehidupan rumah tangga yang pasti ada pasang surutnya.

Jalan penyelesaian/ cadangan:
Setiap pasangan perlu sepakat untuk menghadkan tempoh pertunangan agar tidak terlalu lama. Alasannya, hubungan sewaktu alam pertunangan lebih banyak membawa kepada perselisihan, walaupun disebabkan perkara yang remeh-temeh. Memendekkan tempoh pertunangan sekali gus mampu mengelakkan kejadian tidak diingini seperti putus tunang.

Wednesday, October 6, 2010

Kreatif : Pandu Arah

dengan kreativi yang ada...aku create pandu arah ke rumah aku lain dari yang lain...haha~ cos aku nye weddingkan, suke ati laa nak wat macam mane pun...printing color tue harus...manfaat kemudahan yang disediakan, dari dok tercengok jee wat ape...kuang3~

org kalau tgk mesti nak tgk lagi...hehe~ pasan! ;)




Monday, October 4, 2010

Bisakah...

1st time aku dgr lagu nie time aku tgh dok syok pusing2 kat kedai barangan hiasan hantaran 2 hari sebelum raya, kedai lain dok berlawan2 pasang lagu raye tp kedai tue pasang lagu nie...1st time dengar, terus terjatuh cinta...ak xtau tajuknye cos aku xpenah dengar, kesiankan aku...huhu~

oleh kerana sgt suka dengan lagu ini,aku taip lirik2 yang berkumandang kat dlm hp aku dgn harapan nanti balik umah aku search kat tenet...

niat dihati nak download mp3 tp xjumpe2..hai, xkan xfofular kot lagu nie...punye payah aku mencarinye...search lagi kat youtube, ade...download terus, hari2 aku dok layan feeling jap... ;)

so, jom feeling skali.!

video


Bisakah - Siti Nurhaliza
Daku terasa ingin membawa
Cinta yang terlara ke titik mula
Kembali mencuba untuk kali kedua
Menggilapkan gerhana jiwa

Pernah ku terasa ingin merayu
Pada kasih dulu pulang padaku
Lupakan dosaku putihkan kelabu
Tenangkan amarahmu
Namun?

Bisakah yang terpadam dinyala
Bisakah yang terhina dicinta
Walau ku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Naluri meminta kuungkapkan kata
Seindah bahasa janjikan setia
Akan bersemilah cinta dihatinya
Percaya ku semula
Namun?

Bisakah yang benci disayangi
Bisakah yang dusta dimaafi
Walauku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Bila senduku berlinang sayu
Dalam rinduku ku tertanya

Bisakah yang benci disayangi
Bisakah hatiku difahami
Walauku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Sunday, September 26, 2010

Cerekarama Kemaafan Yang Tertangguh


Salam,

Cerita sedih tapi best! Syabas pada pelakon Kemaafan Yang Tertangguh.. sob sob sob!!! Sape tengok?!!! angkat tangan!! best tak?!! best kan!!

Sinopsis ceritanye begini..:

Selama hampir 10 tahun Hartina menjadi menantu Kasmah namun tidak pernah sekalipun dia mendapat kasih sayang sebagai menantu dalam erti kata sebenarnya. Ibu Hartina,

Khadijah tidak berpuas hati dengan sikap besannya yang mengongkong kehidupan anaknya. Selepas 10 tahun tidak dapat berhari raya dengan Hartina, Khadijah datang merayu ke rumah Kasmah meminta agar Hartina dibenarkan pulang ke rumahnya berhari raya. Khadijah ingin berkongsi kesibukan Hari Raya dengan anak perempuan bongsu kesayangannya itu.

Namun Kasmah tetap berpegang dengan prinsipnya dan peraturan yang sekian lama dibuatnya. Hartina merupakan satu-satunya menantu perempuan dalam keluarga, oleh itu dia harus patuh dengan kehendak mertua.

Kasmah juga menetapkan peraturan yang sama kepada anak-anaknya, Jasmin dan Zaila. Sistem bergilir raya tidak ada dalam kamus hidup Kasmah. Suami Hartina, Ilham juga tidak berani untuk melawan ibunya.

Kehidupan mereka adik-beradik sentiasa diawasi Kasmah. Apabila kehendak Kasmah tidak dituruti dan kemarahannya memuncak, pasti dia diserang sesak nafas dan pengsan. Jasmin dan Zaila cuba memujuk Kasmah supaya memberi keizinan kepada Hartina namun Kasmah tetap tidak berganjak dari pendiriannya. Namun sikap garang dan suka mengongkongnya menjadi perbualan jiran sekampung. Untuk menangkis serangan jiran-jirannya, buat pertama kalinya Kasmah membenarkan Hartina pulang ke rumah Khadijah.

Namun dia meletakkan syarat. Hartina harus menyediakan 20 jenis kuih raya dan menyediakan semua hidangan sebelum pulang ke rumah ibunya. Malah rumah juga harus dibersihkan dan dihiaskan secantiknya.

Mampukah Hartina menyempurnakan semua tugasan yang diberikan oleh mertuanya dan adakah dia berpeluang untuk pulang beraya dengan ibu tersayang setelah sekian lama terpisah?

Haaa.. kat sini lah kesedihan yang aku rasa bermula.. Hartina berusaha menyempurnakan syarat2 yang mertua dia bagi tu.. dia pulun buat kueh siang malam sampai pagi raya.. sedangkan mak dia sampai termimpi2 teringat kat Hartina nih.. dia mimpi Hartina balik dan bagi salam.. alih2 mak Hartina ni terjatuh dan kepala dia berdarah.. anak sedara dia bawak gi hospital..

Pastu anak saudara dia kol umah mak mertua dia nak bagitau...tapi mak mertua dia bohong arr.. ckp org lain yang kol.. bile dia sampai pagi raya tu.. dia tengok mak dia dah takde.. jenazah mak dia je ade kat umah.. sedihhhh!!!! laki dia kol mak dia suruh datang ziarah.. mula2 eksen berlagak lagi tak nak dtg.. siap boleh kata "dah mati nak wat camne" tapi dia gi gak ar kampung arwah besan dia tu..

Bila sampai anak saudara arwah marahkan ar mak mertua Hartina tu pasal tak cakap kat Hartina.. Anak dia a.k.a laki Hartina dapat tahu, anak dia pun marah jugak mak dia... pastu mak dia sesak napas.. dia suruh panggil kan Hartina, dia nak minta maaf.. Hartina xmo arr.. dah wat dia cam 2 smpai mak dia mati kan... merayu arr nak minta maaf kat menantu dia tu.. sementara anak lelaki dia panggil Hartina, mak mertua dia pun mati terduduk kat tangga..

Begitulah berakhirnya cerita sadis tu..

Pelakon: Zamarul Hisham, Eira Syazira, Maimon Talib, Fadhilah Mansor

Pengarah: Fairuz Loy

Kredit : Atie aizam

Pagi² buta dok Edit Pic..

sah n kompem aku dah xde koje nak wat nie cos banyak lak mase aku dok edit2 pic untuk publish kat blog nie hah...

nie adalah antara pic² yang aku berjaya hasilkan di pagi buta ini...



kalender picture kami yee~

dok create banner blog baru...ok x..?

suke sangat ngan stick cretor nie...cumei²~ ;)

yang nie lg sy suka...sgt cute mcm tuannye...huhu~

Saturday, September 25, 2010

Peraduan Impian Hari Majlis Perkahwinan bersama Azika Collection.

salam~ hari nie aku terpanggil untuk mencuba nasib dalam Peraduan Impian Hari Majlis Perkahwinan bersama Azika Collection...sebenarnya dah lame aku mengikuti blog azikacollection.blogspot.com cos aku suka sgt dengan rekaan2 busana pengantinnya...aku mengetahui tentang butik Azika nie melalui banner iklan di majalah Pengantin yang aku beli pada keluaran bulan Februari yang lalu...kemudian, terus aku wat survey di internet n seterusnya meletakkan blog Azika nie antara link blog feveret aku sejak aku menubuhkan blog ini...


Syarat² penyertaan :

1. Buat entri pasal peraduan nie - DONE!
2. Harus ada blog n jadi follower + add FB AZIKA COLLECTION - DONE!
3. Pamerkan banner / badge rasmi Peraduan ini di blog atau side bar blog dan juga dalam entri pertandingan n linkkan ke blog AZIKA COLLECTION - DONE!
4. Sertakan 3 gambar. - DONE!

saya

dia
kami

5. Ceritakan secara RINGKAS mengenai majlis impian anda. (Tema majlis, warna tema impian). - DONE!

saya seorang yang simple n saya mengimpikan majlis perkahwinan yang sederhana, moden n ala2 garden tapi masih mengekalkan ciri-ciri adat melayu kita...warna tema impian saya ialah warna2 yang lembut seperti soft pink atau soft gold...n saya sgt sukakan hiasan bunga-bungaan yang berwarna putih/pink/krim pada pelamin...disamping menggunakan warna putih sebagai base pelamin...bagi saya ianya dapat menaikkan seri pengantin dan majlis...disini sy ada copy pic2 pelamin dari blog Azika Collection yang menjadi pilihan saya...

6. Nyatakan juga sudah berapa lama hubungan percintaan ini berjalan. - DONE!

Tarikh kami bertemu dari mata ke mata n dari hati ke hati yang seterusnya bermula laa bibik2 percintaan iaitu pada 23/12/2006...n hubungan kami setakat tarikh hari ini 25/09/2010 ialah selama 3 Tahun 9 Bulan 2 Hari...selama tempoh itu juga hubungan percintaan kami adalah percintaan jarak jauh...antara Kedah - Kuala Lumpur...pelbagai ujian n dugaan perlu dihadapi sehingga ke saat2 bergelar suami isteri...harap ianya kekal ke akhir hayat...InsyaALLAH~


7. Nyatakan juga kenapa serta pendapat anda memilih AZIKA COLLECTION sebagai butik pilihan.- DONE!

Kenapa saya memilih Azika Collection ialah kerana designnya yang sgt cantik,terkini mengikut peredaran masa dan bercitarasa tinggi...selain itu, terdapat koleksi Azika yang menggunakan fabrik French Lace yang menampilkan si pemakainya kelihatan sangat anggun dan bergaya mewah...selain itu yang membuatkan hati ini memilih Azika Collection ialah harga pakej yang ditawarkan sgt berpatutan...ini antara gambar dari busana azika yang menjadi pilihan saya...

Pendapat saya pada butik azika ialah diharapkan agar Azika Collection dapat memperbanyakkan lagi promo n pakej-pakej terbaru cos bagi saya sayang rasenya apabila hasil yang sangat menarik tidak diketahui ramai...saya agak terlambat mengetahui tentang butik azika n menyebabkan pilihan butik untuk perkahwinan sy di tentukan oleh pihak lain...tapi sy sgt admire dengan ilham dan sentuhan dari Azika Collection...akan saya kongsikan info n sarankan kepada rakan2 yang lain...insyaALLAH~

8. Hadiah boleh di guna sepanjang tahun sehingga MAC 2011

Majlis perkahwinan saya pada bulan November 2010 dan masih tidak melepasi tarikh tersebut...sekira menang laa kan...;) klu x menang pun xpee, entri nie boleh dikongsi bersama blogger lain n jadi kenangan saya...

9. Tinggalkan komen di blog atau di FB. - DONE!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...