Tuesday, November 20, 2012

Tetamu dari Kolumporrr ;)

15/11/2012 - Khamis

Ada tetamu dari KL yang akan datang ke rumahku pada hari itu...semangat n happy rasenye bl ada kengkawan atau kaum keluarga dr KL yang datang...terubat rindu dihati pada duniaku di KL...

Kak Lin n family yang akan datang...pagi tue siap sedia ak menyuruh en suami membeli barang2 untuk dimasak...tetamu dr jauh datang, xkan nak jamu air teh ngan biskut lemak jee kan...

Kak lin bajet, petang baru sampai alor star...msg kul 1 kat ipoh..so, aku pun bajet, dlm kul 6 mcm tue akan sampai ke rumahku...makanan dah siap masak...rumah dah kemas...pinggan mangkuk dh siap hidang...tinggal tetamu jee yang xmuncul2 tiba...

7.00 pm...

8.00 pm...

9.00 pm...

mane dieorang nie xsampai2 lg...msg ape pun x...tup tup kak lin call ckp dieorg nak ke sungai korok dl...perjalanan sg korok ke rumah ku dlm sejam...xpee, ak masih menanti....

10.00 pm...

kak lin pun msg ckp xsempat nak datang rini...hurmmmmmmmmmmmmmm~ xpe laa...(dalam hati, kecewanye rase)

16/11/2012 - Jumaat

9.30 am

"sue, akak dah ada kat area umah ko nie...mcm mane nk g umah ko.."

terkejut ak...dengan xmandi lg...dengan umah bersepah...dengan xwat pape lg...saborrrr je laa...terus ak bgtau en suami tentang kedatangan kak lin...en suami pun terus g mandi n bergegas ke pasar beli pape yang ade...

xlame lepas tue kak lin sampai dengan makanan penuh ditangan...die g borong sampai rase mcm nk berniaga pun yee...nasi lemak sampai 10...kuih muih lg...tue sbb rase bersalah laa tue...huuuuu~

apepun, kehadirannya sgt mengembirakan aku...sebelum balik, kt snap sekeping dua dulu...
:)



8 comments:

  1. Haha... Sampai gak akhirnye kan..
    Mmg mencabar la perjalanan ke rumah ko tu.
    InsyaAllah, next time kita pi hatyai plak naaa...
    ahaks.

    ReplyDelete
  2. woi..camne Lin bleh smpi sne tu..syoknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg syok kak ida oiii... jom arr kita berombongan ke sana.
      mcm2 adaaaaa... :))

      Delete
    2. kak shida mane...senyapp jee...

      Delete
  3. @kak lin : hamboiii3...dah ade blog yee anda...sila follow yee...huuuu~ kak lin yg salah jalan hokeyyy...ade jalan baru, pi masuk ikut bendang...kan dh mencabar...nak g hatyaii ok saja...nk tunggu respond kak ida ngan kak shida dulu...

    ReplyDelete
  4. @kak ida : tue lerrrrr...senyap sgt...kan dh banyak bende ketinggalan...org yg dok jauh pun sentiasa update kengkawan ye...meh laaa kt plan g hatyaiii...penginapan free di pokok sena.. ;)

    ReplyDelete
  5. yezzaa.. jom arr kak iada & kak shida..
    Penginapan free tu.. di pokok sena.
    Tapi yg pastinya bukan diatas pokok taw...
    @sueriram: Tu la kan.. banyak sangat masa terluang, tu yg membizikan diri dgn berbelog2 ni.. hahaha.. Tapi celam celum jer. Kalo bizi, senyap le belog tu.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. same laa kt kak linn oii...dah laa kat sni keje nye kene dok kuar jee...berkulat laa belog nie...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...