Tuesday, November 20, 2012

Maafkan aku...

Semalam aku terima sepucuk kad jemputan perkahwinan salah seorang kawan baikku, Iena...majlis berlangsung pada 25/11/2012 nie...hajat dihati mmg nak sgt pegi...nak sgt tgk Wedding Of The Year itu :)... tp terlalu banyak halangan yang menghalang...

majlis persandingan berlangsung pd hari ahad, kat sini hr ahad adalah hari bekerja...cuti ak mmg tinggal sehari yg ak kene simpan utk kenduri adik sepupu suamiku pd bulan 12 nie...nak pulak 30/11/2012, ak nak wat kenduri kesyukuran sbb en suami nk byr nazar...mmg bajet tue dh lari...tp sebab dh bernazar, kena buat jugak...

Iena, maafkan aku yee...ak tau ak dh janji nak datang tp wat mase nie ak mmg betul2 xmampu nk jejak kaki ke KL lg...termenung ak tgk kad kawen ko yang cantik itu...

pada kengkawan yang lain jugak...Ecah n Jijah...ak nak sgt tgk n berada pd hr bahagia korang sume...tp ak skang dah duduk jauh...susah sgt...nk jumpe family sendiri pun xdapat...apatah lg korang sume...ak harap, korang sume paham...

ak sentiasa n akan sentiasa mendoakan kebahagiaan korang semua...ak xpenah lupa pada persahabatan kt...ak pun harap yg ak tidak akan dilupakan...maafkan aku yee...

with jijah
with Leq n Ecah
with Iena
sentiasa dalam ingatan...
:'(

Tetamu dari Kolumporrr ;)

15/11/2012 - Khamis

Ada tetamu dari KL yang akan datang ke rumahku pada hari itu...semangat n happy rasenye bl ada kengkawan atau kaum keluarga dr KL yang datang...terubat rindu dihati pada duniaku di KL...

Kak Lin n family yang akan datang...pagi tue siap sedia ak menyuruh en suami membeli barang2 untuk dimasak...tetamu dr jauh datang, xkan nak jamu air teh ngan biskut lemak jee kan...

Kak lin bajet, petang baru sampai alor star...msg kul 1 kat ipoh..so, aku pun bajet, dlm kul 6 mcm tue akan sampai ke rumahku...makanan dah siap masak...rumah dah kemas...pinggan mangkuk dh siap hidang...tinggal tetamu jee yang xmuncul2 tiba...

7.00 pm...

8.00 pm...

9.00 pm...

mane dieorang nie xsampai2 lg...msg ape pun x...tup tup kak lin call ckp dieorg nak ke sungai korok dl...perjalanan sg korok ke rumah ku dlm sejam...xpee, ak masih menanti....

10.00 pm...

kak lin pun msg ckp xsempat nak datang rini...hurmmmmmmmmmmmmmm~ xpe laa...(dalam hati, kecewanye rase)

16/11/2012 - Jumaat

9.30 am

"sue, akak dah ada kat area umah ko nie...mcm mane nk g umah ko.."

terkejut ak...dengan xmandi lg...dengan umah bersepah...dengan xwat pape lg...saborrrr je laa...terus ak bgtau en suami tentang kedatangan kak lin...en suami pun terus g mandi n bergegas ke pasar beli pape yang ade...

xlame lepas tue kak lin sampai dengan makanan penuh ditangan...die g borong sampai rase mcm nk berniaga pun yee...nasi lemak sampai 10...kuih muih lg...tue sbb rase bersalah laa tue...huuuuu~

apepun, kehadirannya sgt mengembirakan aku...sebelum balik, kt snap sekeping dua dulu...
:)



Monday, November 5, 2012

2 Tahun sudah :)


Alhamdulillah~

perkataan pertama yang mampu ku lafazkan...pejam celik, pejam celik, xsangka perkahwinanku selama nie genap 2 tahun...melalui kehidupan perkahwinan yang sgt mencabar...

bukan senang nak pertahankan rumahtangga jarak jauh nie...tp berkat kesabaran dan usaha bersama akhirnya aku melayari kehidupan disisi suami tercinta...

walaupun baru tinggal sebumbung selama 2 bulan, banyak perkara yang sgt aku syukuri...terasa kurang bebanan yg ak tanggung selama nie..bukan senang membesarkan anak seorang diri...bila tinggal bersama suami, semua susah senang dilalui bersama...alhamdulillah~

en suami sgt ringan tulang...terutama dalam hal menguruskan anak...hampir semua perkara diuruskan olehnya...sampai kadangkala ak pun lupe bl kali terakhir ak tukar pampers anak...heeeee~ tp x laa ak dok goyang kaki saje yee...

rutin harianku banyak didapur skang nie...dulu susah sgt nak masuk dapur...tp skang klu boleh, setiap hari ak nak masuk dapur...dulu bukannye ak malas...tp ak xsuke bile ak masak xde org yg sudi nk makan...tau laa masakan ak xsedap...xsetanding akak n mak ak...tp bl nye ak nak terer klu dh xde yg nak makan...

bila tinggal di kedah nie, mmg kepakaran memasakku semakin hari semakin baik...setiap hari mesti ada bende jee yg ak nak masak...adee jee resepi yg ak nak cube...janji en suami mesti makan...klu die xmakan, xmo masak dah...huhu~ en suami xkisah pun n xcerewet bab makan...

selain memasak, rutin ak yang lain pulak ialah menjahit...sejak tinggal bersama, banyak masa terluang...so, ak cube manfaatkan kepada perkara2 yang baik...nak keluar skang dh susah...xmcm dulu dok kat kl...so, mesin  jahit dh ada...en suami lak tolong ngasuh anak...ape lagi, menjahit laa kita...insyaAllah, ade rezki n masa terluang...ak akan amik class menjahit nanti...

kehidupanku skang sgt berbeza berbanding sebelum nie...yang paling penting ianya adalah lebih baik n semakin baik...walaupun masih xbiasa dengan perubahan budaya, suasana, cuaca, kemajuan n pembangunan...tapi ak akan cube ambil mane yang positif n baik utkku, suami n anak...

doa dan harapanku untuk masa hadapan, semoga ikatan hubungan yang terbina ini semakin erat, bahagia n berkekalan selamanya...bersama2 membesarkan anak sebaik mungkin n melalui kehidupan susah dan senang bersama...

Aminnnnnnn~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...