Thursday, May 10, 2012

Ragam Qhaleef - 5 Bulan

Alhamdulillah~ 29 April 2012 ritu genap laa anak ibu 5 bulan...rase mcm kejap jee...mcm baru semalam lahirkan anak ibu nie...anyway, pada 30 April ritu ibu bawa Qhaleef g check up untuk usia 5 bulan n Qhaleef kene injection kali yang ke-3...alhamdulillah~ anak ibu dah menunjukkan ciri2 hero sejati...huhu~ cos xmenangis langsung n xdemam...syukur sgt2 sbb anak ibu kuat...berat Qhaleef skang ialah 6.7kg n panjang ialah 66cm...

cian yee kene cucuk~ ;))

bile usia anak ibu menjangkau 5bulan, dah mcm2 ragam yang ditunjuknye...antaranya ialah suka isap jari...mmg kebanyakkan baby suka isap jari tp Qhaleef nie lain sikit...time menyusu pun nk isap jari jugak...sudahnye puting sebelah, jari die sebelah...haisshhhhh~

botol susu pun dah ke mane...pastu nanti mengamuk...ayarkkkkk!!

anak ibu skang pandai isap ibu jari jee...klu sebelum nie sume jari dimasukkannye...

Ops!! huhu~ yang nie mmg jakuzi die n feveret die...bath tab dh xlayan cos xleh nk duduk n sandar...suke sgt main air...

part nie ibu paling suke cos anak ibu mmg suke sgt berjalan...xsusah nak bawa Qhaleef g mane2 dgn adanye car sit yang mak ngah kasi pinjam...

adoiiii!!! keje sape laa nie... ;))

anak ibu semakin aktif nak bermain...main je laa apa yg ade syg oiiii~

huhu~ anak2 zaman skang...dasyattttt!! salah satu cara nak bg Qhaleef diam...hehe~

Kusyuk melayan citer Tarzan...

urmmmm~ yang nie mmg tabiat tido anak ibu...suka tido meniarap n mengiring...klu tido mengiring, ibu xrisau sgt...mmg bagus...tp klu meniarap nie, xelok sebenarnye...xlena ibu tido tiap2 malam sbb nak betulkan posisi tido anak ibu...

Ok, setakat tue jee coretan ibu wat mase nie...akan ibu update bile kelapangan, untuk tatapan n kenangan dikemudian hari...ibu nak anak ibu tau, yang ibu terlalu sayangkan anak ibu...muahhhhhhhh~ ;))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...