Thursday, April 26, 2012

Sabar Laa Wahai Hati~


Sabar Laa Wahai Hati~
bukan senang untuk membesarkan anak seorang diri tanpa suami disisi...walaupun aku tinggal bersama mak ayah...tp mereka dah tua n uzur untuk tolong bersama menjaga anak aku...sekadar main2 n pegang sekejap2 jee...aku pun xnak menyusahkan mak ayah yang xbape nak sihat...

Sabar Laa Wahai Hati~
aku memujuk hati mencari kekuatan diri yang kian tipis...penatnyee semakin terasa...bertimbun kerja di ofiis...dgn kursus lg...ulang alik ofis ngan tempat kursus...nasib baik dekat...n sebab dekat tue laa yang asyik kene masuk ofis...dekat xdekat penat gak laa nak berjalan kaki...

Sabar Laa Wahai Hati~
kenapa laa time nie sibuk Kementerian nak wat pertukaran staff2 lame yg berkhidmat...serentak di ofis aku pertukaran staff seramai 5 orang...nak closing kot...dgn aku nak kene memangku kerja pegawai yg bercuti sbb g Umrah...nak kene passdown knowledge pada 2org staff baru...

Sabar Laa Wahai Hati~
aku memujuk ati menguatkan diri yang sememangnye tersangat laa penat...pada org mungkin keje aku senang...'keje gomen'...kehidupan aku senang sbb tinggal dgn mak ayah...balik umah tinggal nak makan jee...itu yang mereka pikir...yang mereka xpikir.??

Sabar Laa Wahai Hati~
Setiap hari balik keje sampai rumah letak beg terus panjat naik tingkat dua amik si kecik dekat umah pengasuh...klu balik awal sikit, aku akan makan siap2...klu sampai lewat atau keje banyak kat ofis, letak jee beg terus keluar amik anak pulak...

Sabar Laa Wahai Hati~
anak ibu semakin membesar...semakin banyak ragamnye...semakin aktif bermain...Alhamdulillah~ n semakin kurang tidurnye...xdilayankan, akan menangis...dilayankan, ibu yang menangis kerana terlalu penat...gelak2 anak ibu bile tgk ibu menangis...Ya Allah, kuatkan laa hati, mental n fizikalku~

Sabar Laa Wahai Hati~
aku memujuk ati yang semakin seballll...jam dah pukul 12.05 pagi...tidur laa sayang...kesiankan laa ibu...jangan wat ibu macam nie...esok ibu nak keje lagi...qhaleef tgk sambil tergelak2...alahaiiiiii laa anak ibu sorang niee...apa laa yg die paham...

jam dah pukul 12.35 pagi...qhaleef dah tido...be gud yee sayang...muahhhhh~ n aku masih mencari kekuatan diri untuk hari2 yang mendatang...sabar yee wahai hati~

1 comment:

  1. alololo sedeynye.. be strong yer my sista.. u can do it better.. jgn too stress sbb stress tu ler yg buat kita down..

    next time if closing lets me know earlier.. so in case ada prob so makngah ngan pakngah leh standby nak pi jemput heidar bucuk tu.. sian anak makngah nunggu ibu amik..

    ok.. dah dont emo emo k.. x baik utk nak jadi kurus ngee~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...