Monday, April 16, 2012

Mesin Jahit Jelita DDL8900 - Rezeki yang tidak terduga ;)

Alhamdulillah~ happynye rase n xsangka benda yang diimpi2kan datang bergolek2 kat kt...huhuhu~ rezeki tul laa...bayangkan dah lama aku dok survey mesin jahit...nak beli mesin jahit industri, mahal bebenor...nak cari yang portable lak, rase mcm rugi cos xtahan lasak...

Syukur sangat2...n thankss bebanyak kat Marlini cos offer mesin jahit nie kat kt walaupun mama ko dah offer kat kawan die...tapi ko teringat kat kt yang dok mencari2 mesin jahit, ko suh mama ko cancelkan dgn kawan die...sayang kat ko sangat2 mie...muahhhhhhh3~

hari jumaat petang marlini call cakap nak jual mesin jahit yang mama die xpenah gunakan lagi cos urgent perlukan duit...bayangkan harga die offer lg murah dr mesin jahit portable...

Hari Sabtu pagi, mama die call aku tanya umah kat mane cos nak hantar mesin jahit...excitednye haku laa kan...pucuk dicita, jantung pisang yang mendatang...huhuhu~

dan ini laa mesin jahit tersebut...selamat berada dirumahku... ;))




Bile dah sampai umah, aku sgt laa teruja...memang baru n xpenah digunakan lagi...kain sample tester pun ada kat mesin tue...siap diberi gift lagi...antaranya :-

pembaris kayu panjang.
penbaris lurus plastik
pembaris bengkok
bekas peralatan
minyak mesin
jarum mesin
benang
dll

dan ini pulak details mesin jahit tersebut...harga market RM 1595 okehhhh!! aku beli xsampai pun RM1000...hahaha~ giler berlagak... ;))



syukurrrr2~ 1st step dah tertunai...kiter tunggu next step lak yee~ 
;))

2 comments:

  1. eh...bestnyer... ada lagi tak agak2..tgh encari ni..kalau boleh nk bawah RM1k, lagipun beginner..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak wak, xpasti laa ade kee x...klu ada sure mcm goreng pisang panas...berebut2 orang...mmg time tue rezeki sy...xsilap, 2nd hand pun ada jual...tp kualiti xpasti...kene rajin survey...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...