Friday, January 6, 2012

Muhammad Qhaleef Haidar


Untuk pertama kali aku post tentang si jantung hatiku...Muhammad Qhaleef Haidar Bin Hisyamuddin...dah lama nak wat entry tentang si busyuk ibu nie...n banyak gak permintaan kawan2 yang suh update time pregnant ritu...tp pc di ofis teramat slow yg membuatkan aku naik MALAS nak update pape dh...

Now, aku masih berpantang lg di rumah husben kat kedah....hari nie masuk hari ke-39...bermakna anak ibu pun dah berusia 39hari...

Muhammad Qhaleef Haidar bermaksud Yang Terpuji, Khalifah Yang Berani...nama nie aku yang pilih n cari, memandangkan husben dah cop nama anak perempuan die yg cari...n klu ditakdirkan dapat anak perempuan, die nak letak nama anak Qaseh...tue yang aku dok mencari nama anak lelaki yang ada huruf Q jugak...

Pada awalnye, aku nak letak nama Muhammad Qhalees Eiman...tp memandangkan sepupu aku yg bersalin awal sebulan telah meletakkan nama anaknya Mohamad Eiman Khalisy...x kee dekat sgt dah bunyinye...so, aku pun mencari nama lain...sampai laa jumpa nama Haidar...cari huruf H sbb nak samakan dengan abahnya...

Dalam tempoh mengandung, aku xbanyak sgt alahan...cume masalah anemia yg teruk gak laa...setiap kali g check up, buku sentiasa merah jee...n waktu mengandung bdn aku naik 3kali ganda okeh.! gara2 masalah anemia n anak xtarik zat...ibu die lak yg terlebih zatnye...huhuhu~

alhamdulillah, anak ibu pun xbanyak sgt ragam bl dalam perut ibu...cume doktor ckp anak ibu nie kecik jee...tue yg bantai makan xingat tue...skang jenuh laa nak turunkan balik berat nie...

hayyaaaa..!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...