Sunday, August 8, 2010

Rayuan Hari Pahlawan.

why me..? kenapa aku yang terpilih...aduyaiii! lemah lutut aku nie nak berhadapan dengan orang ramai...cos bukan aku laa klu nak mengoffer diri dok depan khalayak ramai...hurmm~ yang sebenarnya aku telah dipilih sebagai ahli jawatankuasa sempena pelancaran Rayuan Hari Pahlawan di Auditorium Angkasapuri...dimana aku perlu naik stage untuk membawa dulang kepada Datin Sri Rosma...tp memandangkan ketinggian aku yang terlampau...so, aku bernasib baik...aku hanya ditugaskn mnyerah cek kepada VVIP dr bawah stage...

1st time aku terlibat dalam aktiviti mcm nie...pengalaman yang menarik gak laa...dapat jumpa Datin Sri n menteri2 secara direct..jumpe Dayang Nurfaizah, Roy n Azharina cos dieorang artis yang membuat persembahan time tue...

tp yang paling xbestnye bile aku terpaksa mengorbankan mase cuti n rehat aku...sebab dieorang wat raptai n latihan sepanjang hari ahad...dari pagi sampai laa ke malam...dah laa xdapat pape penghargaan pun...bukan laa hadap sgt...tp bile dh seharian kerja brtungkus lumus, nak laa sumthing yang berbaloi...at least cuti ganti kew...atau OT...hurmmm~ terpaksa laa menggunakan istilah "BERKHIDMAT UNTUK NEGARA" haihhh~

Dataran Merdeka - yang nie lak aku ingatkan nama aku dah xnaik lg sebagai ahli jawatankuasa...tp still lagi nama aku naik...hurmmm~ seperti biasa laa, kena pegang cogan kata nie..."BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"..

aduyaiiii~ kali nie aku ditugaskan mengutip sumbangan atau dengan kata nama lain ialah mengutip DERMA di Dataran Merdeka...OMG!! seumur idup aku, ini laa kali pertama aku wat keje mcm nie...dulu2 time sekolah kene kutip duit jogathan pun aku xwat...inikan pula di Dataran Merdeka...nasib baik ku bukan yang membawa tabung...aku hanya membawa bunga...sape2 yang bagi sumbangan, aku bagi laa bunga...jadik gadis bunga kejap laa aku...


"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...