Wednesday, August 11, 2010

Lawatan ke Zoo Negara.

Disuatu hari ketika aku sedang lena dibuai mimpi indah tetiba terdengar bunyi kaca pecah...aku tersentak n terus terjaga cos aku tau bunyi tue datang dari hp aku...ringtone msg aku...hehe~ sambil tangan mencari2 hp...

"caPik : Kak sue. .Ni syapik. .anak pakteh. .Abh ajak p zoo. Kak sue keje ke?"

alahaii laa si capik nie...kompem2 laa hari ahad cuti...hehe~ so, aku pun on jee...lgpun adahal nak aku sembang ngan makteh n pakteh...so, tarik tuala n siap2...terus pecut kee zoo...

sampai jee di zoo, nak masuk parking nie tp dihalang oleh papan tanda "FULL"...aduyaiiii~ ramainye org pegi zoo nie...pegi cr parking kat belakang pun full, jauh pulak tue...sudahnye dengan selambanya aku parking kat pintu depan zoo tue jee...sememangnye tidak dibenarkan sama sekali...tp bile aku parking jee, pastu ada yg ikut...rase lega sikit cos ada geng...nanti klu kena pape kee, xde laa aku malu sorang2...hahaha~ boleh pulak aku pkr mcm tue kan...nak idup~ ;))

last aku sampai zoo ade laa dalam 2tahun lepas...tue pun sebab ada treasure hunt...xsempat nak menikmati pandangan mata n bau2an...hehe~ time aku pegi dulu xperlu nak bayar pape...cos under sponsor...kali nie kene laa kuar poket sendiri...then bl aku beratur nak beli tiket, mata aku pun melinau tgk price board die...

"mak aihhhhh~ mahalnye tiket zoo skang...20 hengget tue...untuk dewasa yee...untuk budak2 n org2 tua lain lak harga, rasenye separuh harga kot...hurmmmm~ rugi2...membebel laa aku dalam ati dengan ketidakpuasan...sangat2 laa tidak berbaloi..."

aku pun pusing2 n melilau mencari pakteh n the geng...penat gak laa dok berjalan cos zoo tue bukannye kecik...bile dah jumpe, dieorg dok kat tengah2 zoo lak tue...turun situ ngan naik tren...yang aku pun bijak g jalan kaki...ye laa, aku bajet dieorg area2 depan jee...kurus jap aku ngan mengah n peluh sume lengkap...haihhh~

seperti biase, sambil berjalan sambil bergambar...n bergambar lagi...harus laa, kenangan tue...;)

si kecik pun nak jugak bergambar yee...

disebabkan xlarat nak berjalan kaki, ktaorg pun naik laa tren...lg best...tp bukan free yee...kene bayorrr~

ciptaan Allah swt~

mak teh dengan gaya tersendiri... ;)

bergambar lagi~

bersama pakteh yang sgt sporting..

dua beradik~ capik n camel...

berehat jap cos penat berjalan...

sebelum balik, amik jap gambar sebagai bukti kedatangan kami...huhuhu~

time nak balik tue cuaca sedikit mendung n masing2 tgh kelaparan tahap gaban...cos dieorg mkn pagi jee...kire ok laa tue...dr aku makan angin jee...huk huk~ so, kitaorg mencari kedai makan sebelum balik...

time nak balik tue pak teh ajak g umah...cos pakteh n makteh nak g udang harimau...urmmm~ rezeki jangan ditolak...aku pun on jee, tambah lagi aku nak amik barang2 hantaran time tunang ritu...nak gune balik mane yg boleh pakai lg...

pak teh n mak teh tgh mengajar siang udang dengan betul...hehe~

siap suda.


Them much~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...