Thursday, June 24, 2010

duLu XXL kini M jee???

"OMG!!! sue!!! aku xcaye nie ko skang....mcm mane ko boleh jadik mcm nie hah..?? dulu ko XXL, skang dah jadik M dah...ko sedut lemak ape...giler hot ko skang..?? ko dah lain sgt sue...aku dah xcam ko...siyess!!"

wahhh, giler dasyat statement kawan aku nie hahh...mengalahkan jumpe hantu jee aku nengok nye...but iam happy for that statement...hahaha~ yang sebenarnya ktorg mmg dah lame sgt xjumpe cos last jumpe pun zaman school² dulu...baru tadi aku terserempak ngan die kat depan Maju Junction...nurul, bukan name sebenar...boleh x klu aku ckp yg die xkenal aku mulanye n aku for sure laa kenal die...so, bile aku dah perkenalkan diri menjerit laa member tue...hahaha~ giler lame xjumpe...nie badan aku dah berisi sikit nie pun die bukannye tau kot...hehehe~

tergelak jap aku tetibe teringatkan insiden tadi...mcm org histeria pun yee...huhu~ buruk n gemok sgt kah aku dulu...urmmmm~ so ape lagi, bukak balik sume pic² dolu laa kan...jom tengOk n kOmen²...


kengkawan dikiri n kananku kini dah terkena badi aku dulu lak...hehe~


zaman sekolah yang mungkin xakan dilupakan...terlalu banyak pengalaman yang x beshhh... :(

iNsan itu adalah AKU.

berat aku paling tinggi ketika itu round 90kg ++ gak ler...dengan ketinggian aku 165cm...bayangkan laa rupa aku ketika itu...bak kate mak aku dulu, aku ni mcm "anak bangali"...aku gelak jee cos klu anak die bangali, for sure mak ayah die pun bangali...hehe~ dulu aku dikelilingi oleh kengkawan yang kecik² n cumei²...terasa rendah diri yang teramat sgt bl berada dalam golongan mereka...sapa laa aku bersama mereka..? layakkah aku..? mungkin org lain akan ckp kenapa laa aku boleh berperasaan mcm tue...tp itulah hakikat n kenyataannya bl kt disituasi itu...rasa rendah diri, tiada keyakinan pd diri sendiri atau nak berhadapan dgn org sume tue normal bg org mcm aku dulu...org lain boleh ckp mcm² cos die x melaluinya, n xkan tau mcm mane rasanya...

bayangkan klu cikgu pun boleh gelarkan aku GIANT, apatah lagi kengkawan yang lain...membezakan aku ngan pelajar lain cos "awak GEMUK! xboleh berdiri atas kerusi...nanti kerusi tue pecah..." apa bezanya klu aku duduk atau berdiri atas kerusi tue pun...same jee bebannya...tp tue laa, aku selalu jadi bahan ketawa org...hurmmm~ terlalu banyak kenangan yang menyakitkan hati sebenarnya...yang xmungkin dapat aku lupakan sampai bile²...pengalaman yang banyak mengajar aku untuk tidak menjadi seperti mereka² itu...

kini aku bukan lagi GIANT...aku adalah sue...Suriati Mohd Salmi...name yang diberikan oleh mak ayah aku...kehidupan aku skang lebih membahagiakan bersama insan² tersayang...diterima baik oleh tunangku ketika 1st time kitaorang berjumpa pada 23/12/2006...die menerima diri ini seadanya, walau siapa pun aku ketika itu n buruk mcm mane pun aku...aku nekad untuk kuruskan badan...hanya untuk die~ n segala yang aku lakukan, hanya untuk dia...bukan disebabkan die menyuruh atau memaksa untuk aku berdiet tp itu adalah niat aku dr dulu lagi...aku nak sum1 yg blh terima diri nie seadanya n aku akan lakukan sesuatu untuk die...special give dari aku iaitu diri aku yang sekarang~



rase2 layak x nak jadi model skang..? huhu~

alhamdulillah~ hanya itu jee yang mampu aku katakan...aku syukur segala yang ada pada aku kini...tiada lain yang aku mintak selain kebahagiaan yang berkekalan...thats all~ inilah AKU...simple jee org nyee...suke berkawan n suke wat kawan...xsuke nak gaduh² cos mcm bebudak jew...sukekan ketenangan...sukekan perhatian...n suke mcm² lagi laa...yang paling penting ialah aku suke jadik diri aku sendiri...yessss!!!

being me.


7 comments:

  1. really?
    tahniah sue..
    sgt tak percaya..
    tp yg penting being sgt yakin..
    sungguh, sy respect..

    ReplyDelete
  2. thanks nanie...
    for ur support...
    ;)

    ReplyDelete
  3. Em.. akak bole jadi model tu. Daripada gambar tu agak2nya berat dalam 48+kg. BMI balance untuk tinggi 165sm bagi perempuan. Tahniah di atas keyakinan diri dan kesungguhan akak. Tapi jangan kurus sangat nanti terbang ditiup angin.

    Peace

    ReplyDelete
  4. dik, klu berat akak 48...kompem terbang ditiup angin dah...tue tinggal berat tulang jew tue...huhu~ cos berat ideal pun dalam 55++ jew... ;) anyway, thanks for comment...

    ReplyDelete
  5. salam kakak, saya pon ada masalah gemuk jugak. akak berdiet cmne.. sukenye tgk akak skrg , boleh akak share cmne akak berdiet.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu~ dik, malu lak nk bercerita cos itu kisah akak sblm kawen...n skang dh ada anak sorang...hasil perkahwinan si tunang itu :)..badan kembali kpd si GiANT...n now, dlm proses diet semula...jom kt diet same2.. ;)

      Delete
  6. Serius nak tau..mcm mana u diet bole kurus mcm tuh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...