Monday, May 10, 2010

sUrvey Lagi~ [kEdah vErsiOn]

6 - 9 Mei 2010

4hari aku di Kedah bersama si Jantung aTi n bakal famiLy ku...berjalan n survey ke sana sini n mencari barangan perkahwinan lagi...setiap pelusuk Alor Setar tue dah habis aku jajah...sampai laa aku ke Padang Besar bersama rombongan keluarga En Sham...huhu~ apa yang boleh aku ungkapkan:-

"penaT + sakiT kaki + sakiT badan + sakiT Otak"
VS
"harga gift & bunga telur yg berpatutan + kebahagiaan yg maksimum"

so, berbaloi2 gak laa aku gi sanakan...selain dapat berjumpa dengan si jantung ati, leh bertumbuk2 sume...dapat gak aku settlekan barangan2 untuk wedding aku nanti...penat tue tuhan jee yang tau...dalam 4hari tue, aku leh kira bape jam jee aku dok kat umah, tolak mase tido sume...mase tido aku pun xcukup seperti biasa...disebabkan masing2 jauh, kena laa manfaat masa yang ada sebaik mungkin...

6 Mei 2010 - aku gerak dari KL ke Shah Alam dalam kul 8.30 pagi...sebelum tue, aku mencari sarapan untuk budak2 yang akan escot aku nanti...Dekda, irah n ajmie, sebagai penemanku sepanjang perjalanan...gerak dari Shah Alam dalam kul 10.40pagi...aku sampai ke Kedah dalam kul 3.30petang...Sham cakap aku bawa kete laju sangat, cepat sgt sampai...petang tue aku kuar ngan Sham jap, niat dihati nak g tgk wayang...huhu~ dah alang2 jumpa buah hati...nak laa dating jap...tp Kedah nie lain sikit...cuti umum adalah hari jumaat n sabtu...manakala setiap hari khamis lak, sume pusat hiburan akan berhenti operasi mulai jam 6petang...hurmmm~ so, kompem2 laa aku xdapat tgk wayang ritu kan...hampa jap aku, kitaorang pun balik jee laa...



7 Mei 2010 - hari nie Sham, Mak Sue n Mak Tam plan nak g survey barang kawen kat Padang Besar...aku pun excited cos xpenah pegi...Puan Sai aku pun cakap sana murah...if murah n menarik seperti yang digambar gemburkan, aku nak settlekan sume barangan yang xcukup lagi kat sana jee...perjalanan yang sangat jauh n memenatkan cos Padang Besar nie sempadan ngan Thailand...




sampai jee kat Padang Besar, kitaorang berpecah jap cos ada yang nak shopping untuk family, untuk anak2 n aku, for sure laa dok mencari barangan perkahwinan...ape yang aku nak cari ialah bunga telur, doorgift, goodies beg n kad kahwin...tp ape yang aku dapati ialah harga yang melampau2...siyes, giler laa mahal...bagi sesape yang belum datang lagi, xpayah laa buang mase n duit minyak anda...tp aku tetap xbalik dengan tangan kosong...aku still beli gak laa doorgift kat sana...walaupun kat Alor Setar pun ada n sama jee harga die...cume kat sana banyak pilihan gak laa...


8 Mei 2010 - rini sepatutnya aku ke Penang untuk menempah n mengukur baju majlis pihak lelaki...tp xdapat cos semalamnya untie tue ckp kedai die tutup...hangin gak laa sham...dari jauh aku datang cos nak amik ukuran badan tp xjadi lak...xpe laa, bende dah nak jadi nak wat mcm mane...sudahnya aku just tinggalkan baju kurung moden aku sebagai ukuran...klu agak2 xsedap nanti, leh suh die kasi adjust2...

untuk hari tue, aku kuar berdua jee ngan sham...ke sana, situ n sinun...mencari dan terus mencari...akhirnya dapat gak laa bunga telur...walaupun design yang berbeza, tp warna yang sama...cos kedua bunga telur itu adalah box yang terakhir...time aku nak amik bunga telur tue, aku tgk ada sorang minah nie dok perhatikan kitaorg ngan bunga telur tue mcm berminat nak amik gak...aku dengan pantasnya cepat2 aku suh sham amik...huhu~ puas hati aku...kepenatan yang berbaloi2...lepas berjaya mencari bunga telur, kitaorang pun layan muvie at Jitra Mall cite Iron Man...layannnn~

9 Mei 2010 - pagi tue dah nak balik KL dah, tp ingat nak singgah ke Pekan Rabu jap cos dok asyik shopping barang sendiri sampai terlupa barang yang Mak Teh pesan...sham lak x gi keje, die laa yang dok bawa aku ke Pekan Rabu...lepas shopping2 sume, sham bawa aku ke Penang, umah Cik Jaq...aku pun OK jee cos satu jalan jee pun...sesi sembang2 n makan2...aku pun gerak ke KL dalam kul 4.30petang...

"kEpenaTan yaNg bErbaLOii2" ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...