Sunday, May 2, 2010

kUrsus Pra pERkaHwiNan aT PKPi, Medan Mara

1 &2 Mei 2010 (Sabtu & Ahad)

sebelum nak menghadiri kursus, aku jadi liat sesangat...urmmm~ malasnye nak pegi kursus...ditambah lagi bile ramai kengkawan aku cakap, bosan giler...ko mesti mengantuk laa...so, sebelum mendaftarkan diri ke kursus berkenaan, aku dah ready siap2 asam ngan gule2 for preparation klu2 aku tertido kee nanti...dah laa semalaman aku xtido, dok tolong akak aku wat hantaran abang aku + sembang2 lagi...sudahnya jam dah kul 6pagi..aku sempat tido kul 8 sampai 11 pagi jee...adehhhh~ rasenye kelopak mata aku nie terbuka dalam 0.3541682 inchi jee... =(

peserta baru masuk, cepat2 snap gambar...cos gambaran sebenar ialah sume tempat duduk adalah penuh...

pendaftaran pada pukul 2 petang...aku ditemani oleh kawanku, ina...nasib baik die nak temankan aku g kursus nie...yee laa, berguna gak untuk die nanti kan...klu die x pegi skang, akan datang die tetap kena pegi jugak...lagi laa, kena dok sorang2...klu g ngan pasangan, bukannye leh dok same2 pun...naseb baik aku ada...huuu~ ;p

sepanjang penceramahan, aku rase lain sangat daripada sumber2 yang aku dengar dari kengkawan lain...bosan laa, mengantuk laa, x best n macam2 laa...so, pada awalnya aku pergi mcm orang kena paksa rela jee...tp bile dah pegi, siyes rase mcm nak menuntut ilmu lebih lak ngan penceramah2 disitu...

ingin aku maklumkan disini, mane2 tempat kursus adalah sama...topik n pengajarannya juga adalah sama serta bayarannya...yang menjadi kelainan bg kursus tersebut adalah melalui penceramah yang dibayar untuk berceramah...bagaimana keberkesanan penceramahan tersebut untuk menarik minat peserta bagi memberi sepenuhnya tumpuan mereka...itu yang paling penting bagi aku...

bagi sesiapa yang belum mengambil lagi sijil Pra Perakahwinan, aku mencadangkan agar korang amik laa kursus di PKPi, Medan Mara nie...serius, korang akan enjoy, happy, n rasekan masa2 korang selama 2hari berkursus tue sgt berbaloi...aku bukan dibayar untuk membuat promosi murahan untk PKPi yee...aku hanya sekadar ingin berkongsi pengalaman yang dah aku lalui sahaja...

penceramah2 yang dijemput bukanlah calang2 orang...penceramah yang syok sendiri kee...die wat lawak, die sendiri gelak kee...bukan yee...kebanyakkan penceramah mempunyai pengalaman yang mendalam dalam bidang tersebut...ada diantara penceramah yang selalu dipanggil untuk memberi ceramah di Forum Perdana, Al-Kuliyah dll...dieorang tau mcm mane nak interaksi dengan peserta n mengambil minat peserta supaya tidak bosan...dengan lawaknya yang mengalahkan Nabil pun yee...

dengan bayaran hanya RM80 n mendapat ilmu yang sangat manfaat...serta pembelajaran yang sgt menyeronokkan, aku rase sgt berbaloi2...

so, Tepuk Dada Tanya Laa Selera k...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...