Monday, April 26, 2010

sUrvey saNa siNi [part iii]

24 April 2010 (Sabtu)


Pagi-pagi aku dah terpacak kat bawah umah Mak Teh...hari nie xleh buang mase mcm semalam cos sham nak kena balik Kedah rini jugak...sok die dah keje...so, pagi tue kitaorang terus g survey kat area Ole-Ole Shah Alam...then, aku bawa sham ke butik yang aku penah pegi sebelum nie ngan wae...butik tue aku agak berkenan gak laa cos pada aku pelamin die cantik sgt n murah...so, aku pun excited bawa sham...sampai jee kat sana, aku pun tunjuk laa pic pelamin yang aku minat tue...boleh laa pulak tetiba orang butik tue cakap klu aku nak pelamin tue kena tambah lagi RM500...berubah terus muka aku...ritu xde pulak die cakap...benci tul aku ngan orang mcm nie...nak wat bisnes wat betul2 laa...jangan laa bile kt dah excited n dah kompem nak amik, tetiba ubah harga lak...kompem2 laa aku xamik kan...dah tengok2 sume, malas aku nak duk lame2...blah terus, kang lg aku hangin kang...Geram ~



Nilai 3 ~ aku ngan sham terus ke umah mak teh untuk amik mak teh...then kitaorang terus ke Nilai...aku agak excited gak cos xpenah g kan...sampai terlajak2 laa kitaorang cos salah jalan...membeli n membelah pape yang patut...sham beli goodies beg n candy beg siap2...aku xbeli lagi cos aku dekat sikit klu nak g lagi...aku just beli perhiasan untuk hantaran ngan bakul2 untuk hantaran jee dulu...dalam kul 6 petang kitaorg balik Shah Alam balik cos nak singgah butik kawan mak teh...just tgk jee dulu...kene kejar masa cos sham nak kene balik gak malam tue...



Finally
~ butik yang mak teh bawa aku ngan sham nie betul2 memuaskan hati aku dengan pakej2 yang ditawarkan...siap ada photographer skali, senang...xpayah aku nak pening2 pale bajet untuk photographer lagi...hasil die pun Ok...xkisah laa sume tue...yang penting die pandai shoot pic n harga die berpatutan...gambar2 sume leh edit n hantar kedai, klu nak wat collection atau story book...bajet untuk album pun leh decide kemudian...so, lega aku...memang puas hati sgt...pelamin die mmg siyes cantik n lebih cantik dr butik2 bajet yang aku survey sebelum nie...baju die pun ok...warna Ok...hOpe hasilnye nanti pun Ok gak laa...x sabar2 lak aku...hehehe~ tp lagi dasyat si jantung hati aku nie punya excited...klu boleh, sume baju yang ada kat butik tue die nak try...risau sgt die klu warna baju tue xsesuai untuk die...n aku pun nak yang terbaik untuk die n aku gak...biar kitaorang nampak padan n menarik...aku just impikan majlis yang sederhana, simple, bajet n menarik...yang paling penting, ada kenangan untuk diabadikan...

2 comments:

  1. update la banyak sikit kat blog..nak negok!

    ReplyDelete
  2. hehehe~ nak tgk yang mane tue...si abe nye kew...si awek nye kee...atau preparation...huhu~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...