Sunday, April 25, 2010

sUrvey saNa siNi [part ii]

23 April 2010 (Jumaat)
amik si abe ku kat tol Jalan Duta...pada mulanya sedikit segan cos last kitaorg jumpe time raye cine ritu dalam keadaan yang xbaik...aku wat cam biase jee mcm xdee pape yang berlaku...tp dalam hati nie, tuhan jee yang tau betapa rindunya aku kat die...rase mcm nak terkam n pelok die jew...hahaha~ sabar sue...xlame jee lagi...ngeee~ =P then, kitaorang gi makan...pastu aku hantar die ke Shah Alam...umah makciknya...dengan aku2 pun menetap kat situ jugak selepas diarahkan oleh makciknya...cos esoknya aku mmg nak ke Klang...so, sekali jalan laa...aku tido bersama adik saudaranya, Shakira..



pagi tue aku ke Klang dulu...menguruskan hal personal aku jap...pastu baru laa kitaorang mulakan aktiviti yang sepatutnya...sepanjang hari kitaorang ke Klang - Shah Alam - KL...masuk jee KL, kitaorang memenuhkan perut kat Ani Sup Utara Taman Ibukota...si abe ikut jee kehendakku...makacih abang...hehe~ kemudian dalam perjalanan nampak butik pengantin, singahsana jap...di situ n di sinun...berpusing2 laa kitaorg sepanjang kat area setapak tue...g survey mane2 butik pengantin yang kitaorang nampak...terjah dan terus menerjah sampai penat...sampai laa ke Carefour Wangsa Maju...



kat Carefour 2 aku pun tunjuk baju purple yang aku berkenan kat die...ingat nak wat baju tue time bertandang ke rumah pihak lelaki nanti...bagi aku baju tue nampak sweet n simple tp harga die lak xberbaloi langsung...so, xbeli laa...sudahnya kitaorang releasekan otak dengan melayan Pusat Video Games kat situ...hahaha~ layannnnn....masing2 otak lebih kurang jee...ape lagi, berentap laa kitaorang bermain games...dah mcm kanak2 ribena dah kot...ahakkks~



keje giler yang aku penah wat bersama die...die boleh nak amik pic aku ala2 model n photographer professional kononnya kat area parking Carefour tue...ngan kete dok tggu die snap pic aku....malu giler aku...tp bahagia sangattttttt...hehehe~ kemudian lagi sekali kat simpang nak keluar Carefour tue...ada tiang lambang 'BERHENTI'...tetiba die stopkan kete then cakap...

"sayang g dok kat tiang tue pastu pose...abang nak amik pic sayang..."

telan air liur jap haku...dalam hati, sakit kew hape abang aku sowang nie...dengan malu2 kucing haku g laa memenuhi permintaan si jantung hati nie...tp okey gak kan...kenangan paling manis untuk aku dengan die...

destinasi seterusnya, kitaorang ke Semua House lak...sampai ke 1 butik nie, dok godek2 kain n tanya harga sume, akhirnya masing2 dah decide kain n warna untuk majlis pernikahan...tue baru satu...pastu ke butik pengantin lagi...survey dan survey...bergambar juga penting...

kaki aku dah xlarat sangat2 dah nie...penat sesangat...dr Semua House ke Pertama untuk tgk cincin yang aku survey ritu...harga pun ok, design pun menarik...tanpa berpikir panjang...abe ku terus amik n bayar...dah alang2 ada kat pertama tue, aku pun tunjuk laa jam yang aku berkenan...agak mahal, tp hati nie betul2 dah berkenan sesangat...so, amik saja laa...hahaha~


*suke giLer kat pic nie*

then, g sogo...makan2 n shopping2 barang hantaran...malam tue kitaorang sempat beli perfume untuk lelaki n kasut untuk aku...lame gak laa kitaorg kat sogo tue cos aku banyak menghabiskan mase semata2 nak mencari perfume n beg untuk aku...banyak yang ada sume nye aku xberkenan...kesian aku tgk abang aku tue...sabar jee die melayan kerenah aku...terima kasih abang...

walaupun ada sedikit salah paham malam tue...tp masing2 dah bersedia untuk idup bersama n berpikiran lebih matang...kesudahan yang positif...itulah yang sepatutnya...aku n die dah di uji ngan pelbagai dugaan n masalah sebelum nie...harapanku, semoga hubungan ini akan lebih kuat n bahagia kelak...aminnn~

kaki aku dah sakit sangat2...penat sesangat2...tp yang penting berbunga2 hati aku sepanjang bersama dia...alhamdulillah~ inilah kebahagiaan yang aku cari selama nie...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...