Friday, April 30, 2010

++ SangaT Terharu ++

aku tgh dok sibuk wat keje kat opis...tetiba Pn Saidatul dengan semangatnya memanggil aku...yang sebenarnya Pn Sai ni ialah salah seorang Pengarah di ofis aku...kitaorang memang rapat...cos aku sgt senang dengan pendirian n kebaikan yang ada pada Pn Sai...keakraban aku bukan dengan niat tersembunyi...cos aku jenis yang berkawan, aku betul2 ikhlas berkawan...walau sape pun die, dari level mane pun, aku OK jee...

xramai yang tau aku nak bertunang n kawen nie...hanya kenalan2 yang rapat jee tau...n Pn Sai adalah salah seorang darinya...aku senang bercerita dengannya, minta pendapatnya...macam anak bersembang ngan mak pun ada...pada aku Puan Sai terlalu baik dengan sesapa pun...aku pun x paham kenapa masih ada yang xsuke padanya...xpe laa, tue part n ujian masing2...

sambung balik pada cerita asal aku tadi...ape yang wat aku terharu sesangat...Pn Sai yang xdee kena mengena ngan idup aku, yang xde hubung kait darah langsung dengan aku sanggup bersusah payah untuk wedding aku...aku terkejut n xsangka sgt...cos Pn Sai sanggup g Semua House tue dengan sape ntah, belikan alas dulang untuk aku...waaaa~ nak menangis pun ada bile tgk alas tue...cantik sesangat n aku tau harganya pun mahal...ada 30 helai...15 kain dalamnya...n lagi 15 kain kasa luar...

kenapa sampai begitu baiknya dia...aku xmengharap pape balasan pun sebenarnya, xpenah terpikir pun...beratnya hati aku nak menerima pemberian tue..hampir2 aku nak menolaknya tp Pn Sai cakap anggap jee laa yang die pinjamkan sahaja...lepas wedding aku nanti, aku boleh pulangkan...so, aku pun terima dengan rase terharu n rase mcm nak peluk jee Pn Sai tue...walaupun aku susah, tp sebolehnya aku xnak menyusahkan orang lain...

hurmmm~ rezeki masing2...mungkin ini rezeki untuk aku datang dalam keadaan yang aku sendiri xduga...mungkin pada mata org lain, bantuan Pn Sai nie kecil jee...tp bg aku kecil atau besar, ianya terlalu bermakna...n aku akan ingat sampai bile2 kebaikan Pn Sai nie...terima kasih banyak2, hanya itu yang mampu aku ungkapkan...

aku bersyukur atas nikmatNYA~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...