Saturday, April 10, 2010

++PiLihan Persandingan kU wat masE nie++

Seharian aku dok ngadap pc nie dr semalam lagi hanya untuk mencari n membuat pilihan segala persediaan perkahwinanku...bagi aku bukan mudah untuk wat keputusan dalam membuat pemilihan pakaian, pelamin, mak andam dll supaya majlis perkahwinan tue menjadi satu kenangan yang paling manis untuk aku n si buah hati...

Dalam persediaan perkahwinan, apa yang paling penting ialah bajet perkahwinan...klu berkemampuan, mmg xkan jadi masalah bagi mane2 bakal pengantin...tp bagi yang bermasalah dari segi kewangan, pemilihan persediaan perkahwinan tue sgt penting...supaya berbaloi dengan bajet yang kt peruntukkan n memuaskan hati...jgn nanti lepas majlis, asyik nak mengeluh jee...ini laa, itu laa...terasa rugi n jadi bual mulut org pula...

Bagi aku biarlah majlis perkahwinan aku tidak terlalu membazir semata2 hanya inginkan kesempurnaan untuk majlisku nanti...ape yang penting bagi aku adalah dr segi penampilan n perhiasan diri agar nampak seri pengantin n menarik...selain tue, aku mengharapkan majlis yang simple, sederhana, dlm kemampuan dan yang paling penting meninggalkan kenangan manis untuk aku...n aku puas hati...

wat mase nie aku dah ada pilihan busana pakaian, make-up n pelamin untuk majlis aku nanti...aku memilih butik pakaian n pelamin nie selepas mengambil kira bajet, kualiti, n pengalaman org lain...begitu juga dengan make-up n photography...yang paling penting, aku suka tgk segala hasil2nya...pertukaran butik akan dilakukan dari semasa ke semasa sehingga aku yakin n dapat wat pilihan yang aku inginkan...wat masa ini pilihanku adalah seperti berikut :

Pakaian Pengantin : Butik Rins Suzanna
Pelamin : Kamarini's Bridal
Make-up : Nurin's Makeover
Photographer : Cinta Dan Mereka

selebihnya masih dalam survey aku lagi...xpee, pelan-pelan...banyak mase lagi untuk aku wat persediaan...dahulukan mana yang penting...n jgn tergesa2...segala pilihan adalah dalam tangan aku 99%...lagi 1% tue, aku bg kat die laa cos aku still mintak pendapat die gak...huhuhu~ si abe dok jauh n die serahkan segalanya untuk aku wat pilihan mane yang aku suke...so, senang...xpayah nak gaduh2...ape yang aku pilih, tue jugak yang die akan pakai...hehehe~ tue yang best tue...

so, untuk next step...aku perlu ke butik tue sendiri untuk mencuba n melihat sendiri mane2 pakaian n pelamin yang aku berkenan...utk make-up n photography pulak, aku tetap dgn pilihan aku yg tue jee...papepun, just tunggu my next step...coming soon...huhu~

my story ending.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...