Friday, April 30, 2010

++ SangaT Terharu ++

aku tgh dok sibuk wat keje kat opis...tetiba Pn Saidatul dengan semangatnya memanggil aku...yang sebenarnya Pn Sai ni ialah salah seorang Pengarah di ofis aku...kitaorang memang rapat...cos aku sgt senang dengan pendirian n kebaikan yang ada pada Pn Sai...keakraban aku bukan dengan niat tersembunyi...cos aku jenis yang berkawan, aku betul2 ikhlas berkawan...walau sape pun die, dari level mane pun, aku OK jee...

xramai yang tau aku nak bertunang n kawen nie...hanya kenalan2 yang rapat jee tau...n Pn Sai adalah salah seorang darinya...aku senang bercerita dengannya, minta pendapatnya...macam anak bersembang ngan mak pun ada...pada aku Puan Sai terlalu baik dengan sesapa pun...aku pun x paham kenapa masih ada yang xsuke padanya...xpe laa, tue part n ujian masing2...

sambung balik pada cerita asal aku tadi...ape yang wat aku terharu sesangat...Pn Sai yang xdee kena mengena ngan idup aku, yang xde hubung kait darah langsung dengan aku sanggup bersusah payah untuk wedding aku...aku terkejut n xsangka sgt...cos Pn Sai sanggup g Semua House tue dengan sape ntah, belikan alas dulang untuk aku...waaaa~ nak menangis pun ada bile tgk alas tue...cantik sesangat n aku tau harganya pun mahal...ada 30 helai...15 kain dalamnya...n lagi 15 kain kasa luar...

kenapa sampai begitu baiknya dia...aku xmengharap pape balasan pun sebenarnya, xpenah terpikir pun...beratnya hati aku nak menerima pemberian tue..hampir2 aku nak menolaknya tp Pn Sai cakap anggap jee laa yang die pinjamkan sahaja...lepas wedding aku nanti, aku boleh pulangkan...so, aku pun terima dengan rase terharu n rase mcm nak peluk jee Pn Sai tue...walaupun aku susah, tp sebolehnya aku xnak menyusahkan orang lain...

hurmmm~ rezeki masing2...mungkin ini rezeki untuk aku datang dalam keadaan yang aku sendiri xduga...mungkin pada mata org lain, bantuan Pn Sai nie kecil jee...tp bg aku kecil atau besar, ianya terlalu bermakna...n aku akan ingat sampai bile2 kebaikan Pn Sai nie...terima kasih banyak2, hanya itu yang mampu aku ungkapkan...

aku bersyukur atas nikmatNYA~

++ Tema gOLd uTk maJLis pErTunangan ++

kelmarin aku beli kain kat nagoya...kainnya kosong n full color gold...berkenan lak aku kat kain tue...murah jee harga kainnye tue...xmo over glamour, nanti kompem2 aku xpakai dah...aku still dengan citarasa aku, biar simple tp menarik...

aku dah survey baju ready made kat kedai2...harga yang xberbaloi untuk citarasa aku yang simple...so, aku pun dgn segala idea yang ada...mengilhamkan sendiri idea untuk pakaian pertunangan aku...hehehe~ baju kurung moden jee...cos aku xsuke pakai baju kebaya...

so, lunch tadi aku ke tailor yang semakin aku gemari dengan membawa kain yang aku beli ritu...aku mintak die watkan baju untuk pertunangan aku dalam tempoh 2 minggu dr skang...pastu aku nak mintak tambah manik pada bahagian2 yang aku inginkan supaya bagi naik seri baju tersebut...

tak sabar2 lak aku menunggu hasilnya nanti...bile baju tue dah siap, aku akan uploadkan ke dalam blog ku ini...so, just tunggu je laa...

Thursday, April 29, 2010

40% pErsiapaN suDa settLe...

Sakit pale aku memikirkan pasal bajet perkahwinan nie...sebelum kita lalui laluan untuk persiapan perkahwinan kita xkan terase pape...mulut masing2 boleh cakap, insyaALLAH~ cukup n mampu...tp bile dah tempuh, rabak poket nie hahh~ mane nak cekau duit lagi...tp klu asyik pikir nak kumpul duit n tunggu sampai betul2 cukup, mmg xkan kawen laa jawabnye...hurmmm~

Sebaiknye sebelum kt mulakan perancangan perkahwinan nie, perkara utama perlu diambil kira ialah BAJET...supaya segala persiapan perkahwinan tue bersesuaian dengan bajet kt...jangan nak sgt majlis yang grand2, nanti ada lak bende yang xcukup...klu ada org nak sponsor, xper laa jugak...kena rajin wat survey kee butik2 pengantin untuk mencari pakej perkahwinan yang bersesuaian...rajin bertanya kengkawan yang dah kawen...mintak pendapat orang yang berpengalaman...untuk permulaan kene rajin cari info n wat research berkaitan persediaan perkahwinan nie...

pada awal persediaan, aku over excited...nak kawen laa katekan...aku mula beli majalah pasal perkahwinan...hari2 dok wat survey kat internet n call kengkawan yang baru berkahwin...so, pengalaman die pun masih baru n bajet perkahwinan pun xkan lari sgt klu nak dibandingkan dengan orang yang terdahulu kahwin...kompem2 bajet dieorg xsama dgn skang...bile dah puas dok survey kat majalah n internet...sampai katam berkali2 dah majalah Pengantin tue...aku pun mulakan g survey ke butik2 yang dah aku wat listing tue...

Makkk Oiiiii~ telan air liur berkali2 aku jap...bukan sebab teruja ngan baju pengantin atau pakej yang ditawarkan butik2 tue...masalahnye, terkejut aku dengan harga2 yang ditawarkan tue...mmg laa baju n pelamin die cantik...tp klu setakat nak berhabis sampai beribu2 untuk baju ngan pelamin die jee baik xyah...aku bukan anak tan sri pun...n bukan laa nak berkira untuk majlis yang kita rase sekali jee seumur idup kita...tp biar laa berpada2...jgn nanti bak kate sham, nak kee lepas kawen menanggung utang atau idup susah...kang xpasal2, hari2 dok bergaduh sbb duit jee...

aku punya excited klu boleh nak ikut org lainnye majlis gak...nak baju pengantin yang cantik2...pelamin yang grand..photographer yang berkualiti...segala kata2 sham, aku tepis...huhu~ nak jugak pertahankan keinginan aku tue...dengan alasan "sekali seumur idup" tp dari hari ke hari, bile aku dah lalui step2 yang seterusnya...wat aku tersedar dengan sendirinya n mengakui kebenaran kata2 sham...bukan mudah nak merealisasikan impian aku tue...memang sume orang impikan majlis perkahwinan yang sempurna...nampak cantik dari pelbagai sudut...tp biarlah kt ukur baju pd badan sendiri...akhirnya, aku sendiri yang membuat pilihan butik n harga pakej yang aku rase sgt berbaloi n memenuhi segala keinginan aku dan dipersetujui oleh sham jugak...hehehe~ aku harap hasilnya nanti pun memenuhi impian n keinginan aku...

segala persiapan aku mulakan dari skang n aku lakukan secara perlahan2 agar segalanya berjalan dengan baik nanti...sebolehnye aku xnak meletakkn harapan pd bantuan sesiapa...cos takut, pada akhirnya aku sendiri kecewa dengan harapan tue...lebih baik aku usaha sendiri bersama sham cos majlis nie majlis kitaorang gak...bagi sesiapa yang ingin membantu n menolong tue, aku ucapkan terima kasih yang x terhingga...sampai bile2 pun aku akan ingat bantuannya...

persiapan aku boleh dikategorikan baru selesai dalam 40%...aku kena wat persediaan awal cos xnak kelam kabut nanti dengan Hari Raya Puasa ngan Raya haji lagi...so, kebanyakkan butik pengantin pun cadangkan supaya kitaorang wat persiapan awal...mane baju yang nak tempah, kene tempah dari skang...cos nanti orang dah xnak amik tempahan...

untuk majlis pihak aku, aku dah settlekan untuk
beberapa perkara seperti berikut :
pakaian nikah
pakaian sanding
photographer
pelamin + hiasan
make-up

manakala untuk hantaran pula dalam 60% settle...mana2 hantaran utama yang perlu dibeli, aku n sham dah beli siap2...nanti klu xbeli awal2, takut terguna lak duit tue...so far, barangan yang dah settle beli adalah seperti dalam listing sebelah yang berwarna merah...manakala untuk hantaran yang lain, boleh beli kemudian...hiasan untuk hantaran pun aku dah beli siap2...so, nanti just tinggal untuk menghias je laa...



untuk bilik tidur pula, hampir keseluruhan perhiasan bilik aku serahkan pada kakak aku...dari kain langsir, tirai katil hingga laa ke cadar katil adalah dari kakak aku...alhamdulillah~ kurang belanja aku sikit...cume aku perlu bajet untuk katil n hiasan2 lain jee...


bile dah lalui sume nie, apa yang boleh aku katakan ialah bukan mudah sebenarnya nak wat persiapan perkahwinan nie...nampak jee macam mudah...bile dah lalui, baru kite tau...tambahan pulak aku ngan sham jauh...hampir keseluruhan aku perlu lakukan sendiri...xpe laa, aku wat part aku kat sini...n die lak wat part die kat sana...setiap hari mmg akan di uji n teruji dengan segala masalah2 n dugaan...so, masing2 kene jd lebih kebal laa kot...huhu~

skang aku kene focus n bajet untuk perkara2 lain seperti khemah, DJ n PA system, bunga telur, doorgift, kad kahwin dll yang berkaitan...mane yang leh beli dulu, aku beli siap2...senang nanti...

papepun, aku just harap n mendoakan agar segala persiapan perkahwinan aku berjalan dengan baik n teratur...

aMinnnn~

Monday, April 26, 2010

sUrvey saNa siNi [part iii]

24 April 2010 (Sabtu)


Pagi-pagi aku dah terpacak kat bawah umah Mak Teh...hari nie xleh buang mase mcm semalam cos sham nak kena balik Kedah rini jugak...sok die dah keje...so, pagi tue kitaorang terus g survey kat area Ole-Ole Shah Alam...then, aku bawa sham ke butik yang aku penah pegi sebelum nie ngan wae...butik tue aku agak berkenan gak laa cos pada aku pelamin die cantik sgt n murah...so, aku pun excited bawa sham...sampai jee kat sana, aku pun tunjuk laa pic pelamin yang aku minat tue...boleh laa pulak tetiba orang butik tue cakap klu aku nak pelamin tue kena tambah lagi RM500...berubah terus muka aku...ritu xde pulak die cakap...benci tul aku ngan orang mcm nie...nak wat bisnes wat betul2 laa...jangan laa bile kt dah excited n dah kompem nak amik, tetiba ubah harga lak...kompem2 laa aku xamik kan...dah tengok2 sume, malas aku nak duk lame2...blah terus, kang lg aku hangin kang...Geram ~



Nilai 3 ~ aku ngan sham terus ke umah mak teh untuk amik mak teh...then kitaorang terus ke Nilai...aku agak excited gak cos xpenah g kan...sampai terlajak2 laa kitaorang cos salah jalan...membeli n membelah pape yang patut...sham beli goodies beg n candy beg siap2...aku xbeli lagi cos aku dekat sikit klu nak g lagi...aku just beli perhiasan untuk hantaran ngan bakul2 untuk hantaran jee dulu...dalam kul 6 petang kitaorg balik Shah Alam balik cos nak singgah butik kawan mak teh...just tgk jee dulu...kene kejar masa cos sham nak kene balik gak malam tue...



Finally
~ butik yang mak teh bawa aku ngan sham nie betul2 memuaskan hati aku dengan pakej2 yang ditawarkan...siap ada photographer skali, senang...xpayah aku nak pening2 pale bajet untuk photographer lagi...hasil die pun Ok...xkisah laa sume tue...yang penting die pandai shoot pic n harga die berpatutan...gambar2 sume leh edit n hantar kedai, klu nak wat collection atau story book...bajet untuk album pun leh decide kemudian...so, lega aku...memang puas hati sgt...pelamin die mmg siyes cantik n lebih cantik dr butik2 bajet yang aku survey sebelum nie...baju die pun ok...warna Ok...hOpe hasilnye nanti pun Ok gak laa...x sabar2 lak aku...hehehe~ tp lagi dasyat si jantung hati aku nie punya excited...klu boleh, sume baju yang ada kat butik tue die nak try...risau sgt die klu warna baju tue xsesuai untuk die...n aku pun nak yang terbaik untuk die n aku gak...biar kitaorang nampak padan n menarik...aku just impikan majlis yang sederhana, simple, bajet n menarik...yang paling penting, ada kenangan untuk diabadikan...

Sunday, April 25, 2010

sUrvey saNa siNi [part ii]

23 April 2010 (Jumaat)
amik si abe ku kat tol Jalan Duta...pada mulanya sedikit segan cos last kitaorg jumpe time raye cine ritu dalam keadaan yang xbaik...aku wat cam biase jee mcm xdee pape yang berlaku...tp dalam hati nie, tuhan jee yang tau betapa rindunya aku kat die...rase mcm nak terkam n pelok die jew...hahaha~ sabar sue...xlame jee lagi...ngeee~ =P then, kitaorang gi makan...pastu aku hantar die ke Shah Alam...umah makciknya...dengan aku2 pun menetap kat situ jugak selepas diarahkan oleh makciknya...cos esoknya aku mmg nak ke Klang...so, sekali jalan laa...aku tido bersama adik saudaranya, Shakira..



pagi tue aku ke Klang dulu...menguruskan hal personal aku jap...pastu baru laa kitaorang mulakan aktiviti yang sepatutnya...sepanjang hari kitaorang ke Klang - Shah Alam - KL...masuk jee KL, kitaorang memenuhkan perut kat Ani Sup Utara Taman Ibukota...si abe ikut jee kehendakku...makacih abang...hehe~ kemudian dalam perjalanan nampak butik pengantin, singahsana jap...di situ n di sinun...berpusing2 laa kitaorg sepanjang kat area setapak tue...g survey mane2 butik pengantin yang kitaorang nampak...terjah dan terus menerjah sampai penat...sampai laa ke Carefour Wangsa Maju...



kat Carefour 2 aku pun tunjuk baju purple yang aku berkenan kat die...ingat nak wat baju tue time bertandang ke rumah pihak lelaki nanti...bagi aku baju tue nampak sweet n simple tp harga die lak xberbaloi langsung...so, xbeli laa...sudahnya kitaorang releasekan otak dengan melayan Pusat Video Games kat situ...hahaha~ layannnnn....masing2 otak lebih kurang jee...ape lagi, berentap laa kitaorang bermain games...dah mcm kanak2 ribena dah kot...ahakkks~



keje giler yang aku penah wat bersama die...die boleh nak amik pic aku ala2 model n photographer professional kononnya kat area parking Carefour tue...ngan kete dok tggu die snap pic aku....malu giler aku...tp bahagia sangattttttt...hehehe~ kemudian lagi sekali kat simpang nak keluar Carefour tue...ada tiang lambang 'BERHENTI'...tetiba die stopkan kete then cakap...

"sayang g dok kat tiang tue pastu pose...abang nak amik pic sayang..."

telan air liur jap haku...dalam hati, sakit kew hape abang aku sowang nie...dengan malu2 kucing haku g laa memenuhi permintaan si jantung hati nie...tp okey gak kan...kenangan paling manis untuk aku dengan die...

destinasi seterusnya, kitaorang ke Semua House lak...sampai ke 1 butik nie, dok godek2 kain n tanya harga sume, akhirnya masing2 dah decide kain n warna untuk majlis pernikahan...tue baru satu...pastu ke butik pengantin lagi...survey dan survey...bergambar juga penting...

kaki aku dah xlarat sangat2 dah nie...penat sesangat...dr Semua House ke Pertama untuk tgk cincin yang aku survey ritu...harga pun ok, design pun menarik...tanpa berpikir panjang...abe ku terus amik n bayar...dah alang2 ada kat pertama tue, aku pun tunjuk laa jam yang aku berkenan...agak mahal, tp hati nie betul2 dah berkenan sesangat...so, amik saja laa...hahaha~


*suke giLer kat pic nie*

then, g sogo...makan2 n shopping2 barang hantaran...malam tue kitaorang sempat beli perfume untuk lelaki n kasut untuk aku...lame gak laa kitaorg kat sogo tue cos aku banyak menghabiskan mase semata2 nak mencari perfume n beg untuk aku...banyak yang ada sume nye aku xberkenan...kesian aku tgk abang aku tue...sabar jee die melayan kerenah aku...terima kasih abang...

walaupun ada sedikit salah paham malam tue...tp masing2 dah bersedia untuk idup bersama n berpikiran lebih matang...kesudahan yang positif...itulah yang sepatutnya...aku n die dah di uji ngan pelbagai dugaan n masalah sebelum nie...harapanku, semoga hubungan ini akan lebih kuat n bahagia kelak...aminnn~

kaki aku dah sakit sangat2...penat sesangat2...tp yang penting berbunga2 hati aku sepanjang bersama dia...alhamdulillah~ inilah kebahagiaan yang aku cari selama nie...

Thursday, April 22, 2010

riNdu-riNduan...hahaha~ gEwdiksss!!

haaaa~ baru abg tau rindu ekkk...
tue baru seharian syg offkan hp...belum lagi seminggu...tp yang sebenarnya aku pun rindu tahap gaban gak...ngeeee~ =P tp xpeee, itu salah satu cara wat kitaorg saling merindui...rindu tue kan tandanya sayang...die dah banyak sgt berubah...alhamdulillah~ aku syukur yang teramat2...termakbul doa aku hari2...n doa aku kali nie, biarlah perasaan n kebahagiaan yang aku rase skang berkekalan selamanya n semakin bercambah2...


kelakar pun ada sebenarnya, walaupun aku offkan hp...sat g kejap2 aku on kan balik...tgk die ada msg atau call x...hehehe~ dr pagi sampai petang xde pape respon pon...tp bile dh sampai malam, ati pun dah xtahan agaknye...ape lagi, mcm2 laa msg masuk...aku just gelak kan jee...hahaha~ kesian abang aku sorang nie...sudahnye aku pun msg...xsempat nak send, die dah call...tp ego, xmo ngaku rindu...hahaha~ layankan aje laa...berjam2 lamenye ktorg bergayut...dah abis topup die, aku lak calll...dah abis topup aku...die wat SOS topup lak...dah abis lagi...aku lak wat...bile dua2 dah xleh nak wat, die mintak kwn die topupkan aku ngan die...kredit lambat lak masuk...hp mak aku jd mangsa...hehehe~ giler riNdu tul...

xdapat nak gambarkan perasaan aku skang...berbunga2 cinta cos terlalu bahagia...huhuhu~ gembira n xsabar2 nak menempuhi alam yang baru...ati suda gatal woooo~ xboleh tahan lagi...hehehe~ bawa2 bersabar sue...settlekan satu persatu dulu k...biar segalanya berjalan dengan baik n teratur...jangan terlalu membazir n jgan lak terlalu nak bajet sgt...biar simple n sederhana...janji ada kenangan manis untuk disimpan itu yang penting...

dalam hati dok menyulam kasih semula, tetibe aku terdengar lagu yang menjadi kekuatan untuk aku mempertahankan cinta aku selama nie...cos lagu nie banyak maksud2 yang tersirat untuk aku n die...lagu nie jugak laa yang die bagi kat aku dulu...so, lagu nie menjadi kekuatan kepada kitaorang bile salah seorang dok create masalah...bagi lagu nie hari2...lame2 xjadi dah nak berubah...hehehe~ tue laa yang aku dok wat kat die time die dok wat perangai dulu...lg pun lagu nie terlalu bermakna untuk aku...mmg xleh dengar langsung...klu dgr spontan akan ingat kat die...kene pulak klu time tue tgh over feeling frust, memang meraung laa...aku n die akan sentiasa mempertahankan hubungan n cinta ini hingga ke akhir hayat kitaorang...insyaALLAH~


Menjaga Hati - Yovie Nuno

Saturday, April 17, 2010

dUgaaN dEmi dUgaaN

adOooiyaiii~ apa laa malang sgt naseb nie...lepas satu masalah datang, xsempat lagi nak settlekan datang lak masalah lain...tengah dok sibuk² cari bajet untuk wedding kitaorg, dah kene labur utk bende lain...

kesian abe aku, kete die lak rosak tgh die dok bajet nak beli barang² hantaran n cincin kawen sume...bukan sikit² rosaknye...sampai makan belanja dekat 2ribu gak laa dalam orang tgh dok nak bajet duit nie...hurmmm~ x pee laa sabar je laa...org kata lagi banyak dugaan, lagi kuat ikatan jodoh kitaorg...insyaALLAH~ aku just harapkan n mendoakan yang terbaik jee untuk hubungan kitaorg nie...



susah senang kene lalui bersama...die susah, aku kena tolong...n klu aku lak susah, die lak yang kene tolong...kalau hal yang remeh temeh pun xmampu nak settlekan mcm mane nak idup bersama n hadapi dugaan² yang lbh besar akan datang...bukan meminta, sekadar untuk beringat sahaja...setiap masalah boleh diselesaikan, cume cara yang bagaimana kita pilih untuk selesaikan masalah tue jee...bukan dengan create masalah lain lak...itu mmg salah laa...

alhamdulillah~ kitaorg semakin matang dalam perhubungan ini...semakin matang untuk membuat keputusan n menyelesaikan masalah...itu yang sepatutnya berlaku dari dulu lagi...tp xpe laa, mase n pengalaman dah cukup banyak mengajar kitaorang untuk lebih menghargai hubungan nie skang...so, masalah² yang mendatang bukan lagi jadi hal besar untuk kitaorang hadapi...yang penting masing² kene bertolak ansur n saling memahami...itu yang paling penting...

sUrvey saNa siNi [part i]

Semalam aku ke klang untuk selesai beberapa perkara yang urgent...n aku mintak wae amik half day untuk teman aku hari tue...n aktiviti kitaorg hari tue lepas aku settle hal aku kat klang, ktorg pun melepak + merayau + melantak + mengumpat + merapu + meluah perasaan + dll...dari pagi sampai laa ke malam...yang pasti perkara utama yang aku nak wat ialah survey sana sini butik2 pengantin yang ada kat shah alam tue...huuuu~ *happy mode*








Thanks wa cos amik halfday n temankan aku semalam...pastu banja aku makan lagi...time kasih daun keladi ek...hihihi~ len kali aku banje ko lak ehhh...cos projek aku kat klang n shah alam tue xsettle lagi...nanti temankan aku lagi ekkk...ngeeee~

wae.

Thursday, April 15, 2010

Terima kasih ABANG


Uwaaaa.!!! wiNdunyee kaT diErrrr~

hurmmm~ gini laa adat org bercinta jarak jauh...dah laa jauh, susah nak jumpa lak tue...tapi percaya atau x hubungan ktorg hampir mencecah 4 tahun nie adalah percintaan jarak jauh..."kutub utara, kutub selatan" hehe~...dlm setahun tue leh kira laa bape kali laa ktorg berjumpa...selalu org cakap, bercinta jarak jauh banyak dugaan n susah nak kekal...tp bagi aku, dekat atau jauh x jadi masalah...yang penting ialah hati n diri masing2...

Rahsia..???

rasenye xde rahsia kot...tapi bagi aku, aku just pegang pada rase sayang, keserasian, sabar n setia...perkara2 tue penting bagi aku dalam sesebuah hubungan...kaya kee, ensem kee, sume tolak ke tepi...yang penting, bersama die wat aku rase happy n bahagia sgt2...if salah sorangnye dah xada perkara2 tue...n hubungan tue dah mcm retak menanti belah...yang sorang lagi 2 kene main peranan n kene kuat utk pertahankan cinta die...itupun klu betul die masih sayangkan hubungan tersebut...klu x, hi hi bye bye laaa~

aku semakin bahagia...n aku harap rase nie akan berkekalan...apa yg dah berlaku sebelum nie pun dah cukup untuk mematangkan kitaorg...pilihan ada ditangan masing2...antara die n aku, kitaorg ada hak untuk tentukan pilihan ktorg...tp selepas apa yang dah berlaku, ktorg masih memilih untuk hidup bersama...n lebih menghargai hubungan ini...itu yang aku harap2kan darinya~ baru kini die sedar...tp xpe laa, cepat atau lambat yang penting die sanggup untuk berubah...

hubungan ktorg semakin baik n semakin bahagia...macam orang mule2 nak bercinta pun ada...hari2 sms...kat ofis sms...kat umah pun sms...mcm org tgh angau laa...tp mmg pun...skang ktorg tgh angau nak kahwin...nngeeee! huhuhu~ dulu xpenah pun mcm nie...tp alhamdulillah~ ini laa yang aku inginkan...perhatian n kasih sayang die...x sia2 segala pengorbanan n kesetiaan aku selama nie...

kini diri aku semakin dihargai~

terima kasih abang.


Saturday, April 10, 2010

++PiLihan Persandingan kU wat masE nie++

Seharian aku dok ngadap pc nie dr semalam lagi hanya untuk mencari n membuat pilihan segala persediaan perkahwinanku...bagi aku bukan mudah untuk wat keputusan dalam membuat pemilihan pakaian, pelamin, mak andam dll supaya majlis perkahwinan tue menjadi satu kenangan yang paling manis untuk aku n si buah hati...

Dalam persediaan perkahwinan, apa yang paling penting ialah bajet perkahwinan...klu berkemampuan, mmg xkan jadi masalah bagi mane2 bakal pengantin...tp bagi yang bermasalah dari segi kewangan, pemilihan persediaan perkahwinan tue sgt penting...supaya berbaloi dengan bajet yang kt peruntukkan n memuaskan hati...jgn nanti lepas majlis, asyik nak mengeluh jee...ini laa, itu laa...terasa rugi n jadi bual mulut org pula...

Bagi aku biarlah majlis perkahwinan aku tidak terlalu membazir semata2 hanya inginkan kesempurnaan untuk majlisku nanti...ape yang penting bagi aku adalah dr segi penampilan n perhiasan diri agar nampak seri pengantin n menarik...selain tue, aku mengharapkan majlis yang simple, sederhana, dlm kemampuan dan yang paling penting meninggalkan kenangan manis untuk aku...n aku puas hati...

wat mase nie aku dah ada pilihan busana pakaian, make-up n pelamin untuk majlis aku nanti...aku memilih butik pakaian n pelamin nie selepas mengambil kira bajet, kualiti, n pengalaman org lain...begitu juga dengan make-up n photography...yang paling penting, aku suka tgk segala hasil2nya...pertukaran butik akan dilakukan dari semasa ke semasa sehingga aku yakin n dapat wat pilihan yang aku inginkan...wat masa ini pilihanku adalah seperti berikut :

Pakaian Pengantin : Butik Rins Suzanna
Pelamin : Kamarini's Bridal
Make-up : Nurin's Makeover
Photographer : Cinta Dan Mereka

selebihnya masih dalam survey aku lagi...xpee, pelan-pelan...banyak mase lagi untuk aku wat persediaan...dahulukan mana yang penting...n jgn tergesa2...segala pilihan adalah dalam tangan aku 99%...lagi 1% tue, aku bg kat die laa cos aku still mintak pendapat die gak...huhuhu~ si abe dok jauh n die serahkan segalanya untuk aku wat pilihan mane yang aku suke...so, senang...xpayah nak gaduh2...ape yang aku pilih, tue jugak yang die akan pakai...hehehe~ tue yang best tue...

so, untuk next step...aku perlu ke butik tue sendiri untuk mencuba n melihat sendiri mane2 pakaian n pelamin yang aku berkenan...utk make-up n photography pulak, aku tetap dgn pilihan aku yg tue jee...papepun, just tunggu my next step...coming soon...huhu~

my story ending.

Friday, April 9, 2010

++sUrvEy ciNcin++

baru balik dr g survey cincin kat kedai emas pertama kompleks...yang sebenarnya nak nengok saiz jee dl...so, aku pun try laa tgk mane2 cincin yang aku berkenan...tp xbest laa, cos aku nak sgt pilih cincin ngan insan tersayang...mesti feel die tue lain kan...hurmmm~ nak wat mcm mane...jauh...kang dok ckp mcm2, die kate kt xmemahami pulak...adehhhh~

haku kOnfius jap...saiz jari aku nie 12 ke 13 sebenarnye..??
saiz 12 ok dah...tp sangkut sikit kat tulang jari tue...
kang klu badan dah berisi kee nanti, dah xleh nak pakai....
so, better aku amik saiz 13 jee~

ade satu cincin nie cantik sgt pada mata aku...simple...
harga pun x laa mahal mane pun...skang harga emas 1g = rm 133...
harga emas tgh turun, so better beli cincin skang....
cincin yang aku berkenan tue ada campur emas putih,
so nampak mcm mahal jee...padahal harga baru rm 280...
after less rm240...siap bagi less lagi...tp bile aku citer kat si abe, die mcm terkejut jee...

agaknye murah sgt kot...so, xpe laa..aku serahkan kat die...
leh dapat cincin mahal sikit...hehehe~

untuk wedding aku nanti, aku akan dapat 2bentuk cincin...
satu bentuk utk tunang n lagi satu untuk nikah...
cincin tunang maybe simple jee kot...n nikah baru ada batu...
klu ikut aku, aku nak laa 1cincin n 1gelang tangan...
tapi kekurangan bajetkan...so, sue, jangan nak demand lebih yee...
lebih baik ada dr xdew langsung...hehe~

Wednesday, April 7, 2010

sEmakiN Hari sEmakiN saYang...huhuhu~



semakin hari semakin sayang...semakin windu....
hahaha~ macam baru nak bercinta jew...
n i loike...hehehe~


*Luv him much*
*n miss him*



Tuesday, April 6, 2010

pErubahan yaNg pOsiTiF.. *sgT sukEe *

kenapa laa bukan dari dulu awk jadi mcm nie...xpayah laa kt asyik nak bergaduh n org asyik makan hati n menangis...diri awk yang mcm nie laa yang org harap2kan dari dulu...

kenapa baru skang nak sedar wak..??

alahai laa kamu~ naseb baik laa hati nie masih lagi ada kamu...klu x, gigit jari laa awak klu org pilih org lainkan...xpee laa, just anggap ape yang berlaku sebelum nie sebagai pengajaran paling besar untuk kt idup bersama...

org tgk, awk pun dah banyak berubah...hope ianya bukan sementara...tp kekal sampai bile2...tue yang paling penting yee...kekalkan mane yang baik n buangkan mane yang buruk k...

org sukeee sgt~

sue

Sunday, April 4, 2010

Lamaran Kedua..??

lamaran kedua..?
macam mane boleh ada lamaran kedua..?
kenapa dengan lamaran pertama..?

aku pun tak tau ape lagi yang mampu untuk aku katakan...aku pun xpasti apa yang aku harapkan lagi daripada hubungan nie...aku dah penat...penat mempertahankan cinta n hubungan yang berputik sejak 4 tahun lalu...aku sendiri xpasti, perlukah aku setuju untuk menerima lamaran kedua nie setelah aku teruk dikecewakan oleh insan yang paling aku sayang dalam meniti impian untuk hidup bersama...

jawapan aku ialah....yaaa~
aku setuju menerima die kembali...
bodohkah aku..?

hurmmm~ nie bukan masalah bodoh atau x...ini masalah hati n perasaan...memang aku dah x mengharap pape lagi pada dia...tapi aku masih lagi sayangkan dia...susah aku nak buang dia dari idup aku...dari hati n kepala aku nie...

"kemaafan adalah dendam terindah"

so, lebih baik aku just maafkan n melupakan apa yang dah berlaku antara kitaorang sebelum nie...asalkan die bersungguh untuk berubah n menunaikan segala janji die pada aku...itu yang paling penting...past is past...yang paling penting ialah future...

aku harap dia x akan lagi sia2 kan peluang yang aku bagi kali nie...terutama diri aku...dari mase ke semasa, aku akan tgk perubahan dia...kesungguhan dia...adakah lebih baik atau sebaliknya...hope lebih baik laa...xlarat dah kot... ;(

"forgive n forget"

sue.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...